ZAŠTO JE TONUS NAJBOLJI HRONO HLEB?

Na našem tržištu se prodaje veliki broj različitih hrono proizvoda. Međutim, Tonus hleb se izdvaja svojim kvalitetom, kao i visokim sadržajem biljnih vlakana koja su potpuno prirodnog porekla. Pročitajte više o tome.

Evo zašto je Tonus najbolji hrono hleb

1. Čistoća i kvalitet žitarica

Tonus hleb: Pravi se od opranih i proklijalih žitarica iz sopstvene proizvodnje. Klijanjem žitarice povećavaju svoju biološku vrednost. Tonus hleb ima visok sadržaj biljnih vlakana prirodnog porekla i prirodan je izvor: proteina, magnezijuma, gvožđa i E vitamina.

Hrono hlebovi od brašna: Prave se od brašna koje se pravi od žitarica koje se kupuju na slobodnom tržištu, ne peru se i ne isklijavaju.

2. Sadržaj aditiva, konzervansa, emulgatora i boja

Tonus hleb bez brašna ne sadrži nikakve dodatke za razliku od većine ostalih hrono hlebova.

3. Fitinska kiselina

Tonus hleb: Prednost proklijalih žitarica u odnosu na integralno brašno je što one ne sadrže fitinsku kiselinu i bogate su mineralima.

Hrono hlebovi od brašna: Svako integralno i crno brašno od kojih se prave hrono hlebovi iz kućne radinosti i u pekarama, ima visok sadržaj fitinske kiseline. Fitinska kiselina je štetna, jer dovodi do smanjenja sadržaja važnih minerala: kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, fosfora i cinka.

Za razliku od ostalih hrono hlebova koji se preporučuju samo za doručak, Tonus se preporučuje za sva tri obroka zbog svog visokog sadržaja biljnih vlakana i proteina, koji omogućavaju produžen osećaj sitosti, što je veoma važno u hrono ishrani.

Tekst: dr Vera Šćepanović