ŽUTO-CRNE DAME SLAVILE U MEČU ZA INFARKT!

U okviru 7. kola 2. ŽLS naše košarkašice slavile su u derbiju na dalekom gostovanju u Boru protiv odličnog domaćina ekipe Rudara minimalno 75:74 i tako zadržale stoprocentan učinak sa svih sedam pobeda i ubedljivo 1. mesto na tabeli.

Topolcanka

Kakav meč u Boru su odigrale možda i dve najkvalitetnije ekipe u ovom rangu takmičenja, Topolčanka i Rudar.

Prava poslastica za košarkaške sladokusce. Pobednik se nije nazirao do samog kraja, iako je Topolčanka tokom većeg dela susreta imala blagu rezultatsku prednost.

Najslabiji akteri sjajnog derbija bila je sudijska trojka koja nije zaštitila naše najbolje igračice pre svega Radulovićku i Muževićku, dok su na drugoj strani svirali i najmanji kontakt.

To pokazuje i odnos slobodnih bacanja (28:12 za domaći tim), a u jednom momentu u samom finišu utakmice na 5 min pre kraja odnos u faulovima je bio 22:10 za naš tim.

Topolcanka
Zorić i Mužević, Foto: Si Studio Digital

Topolčanka je sjajno otvorila utakmicu i povela sa 9:0. Domaći tim je konsolidovao svoje redove i do kraja prve četvrtine uhvatio rezultatski priključak. Prvo poluvreme pripalo je košarkašicama Rudara pogotkom u poslednjoj sekundi 38:36 i to je bilo prvo vođstvo domaćeg sastava.

Brzo su izabranice Dejana Šegrta u nastavku susreta nametnule svoj ritam i ponovo preuzele vođstvo koje je istina bilo minimalno. U poslednjih 10 minuta rasplamsala se žestoka borba gde sudije svojim odlukama pokušavaju da poremete igru našeg tima, međutim u tim trenucima briljira Aleksandra Mužević i u fazi odbrane i u fazi napada.

Topolcanka
Mužević, Foto: Si Studio Digital

Ključni momenat sjajne utakmice dogodio se na 3 sekunde pre kraja. Posle dva uspešna izvedena slobodna bacanja najbolje igračice Rudara Prvulovićke i izjednačenja 74:74, nepromišljen potez napravila je igračica domaćih Krstić koja je faulirala kapitena našeg tima Radulovićku ispod našeg koša. Radulović je pogodila jedno slobodno bacanje dovoljno za veliku pobedu i erupciju slavlja igračica i stručnog štaba.

Najzaslužnije da se nastavi pobednički niz bio je triling igračica našeg tima Aleksandra Mužević koja je ubacila 20 poena, a pri tome imala i 12 uhvaćenih lopti, Slađana Radulović ubacila je 19, a Tamara Jokić 17 poena.

Topolcanka
Radulović i Jokić, Foto: Si Studio Digital

Ubedljivo najbolja igračica Rudara bila je Jelena Prvulović inače letošnja želja Topolčanke koja je postigla 33 poena.

Već narednog vikenda Topolčanku očekuje novi derbi koji dosta toga može da odluči. Ponovo sledi dalek put, ovoga puta u Niš gostovanje ekipi Studenta, koja ima velike ambicije za povratak u prvoligaško društvo gde su igrale godinama.

 

5 komentara

  1. Nanannanana 1.liga 1.liga

    Svaka cast devojkama, nedostajao je jedan ovakav mec da pokažu da mogu mnogo više i da dignu samopouzdanje da ni sudije ne mogu da ih poremete. Nadam se da rukovodstvo razmišlja o finansijama za sledeću sezonu . Trebalo bi uraditi intervju sa direktorom Medarom da nam kaže plan za pripreme gde ide ekipa, plan za prelazni rok, i da li se traži neki generalni sponzor za sl sezonu? Možda bi zgodnije bilo da se angažuje na tom planu a putovanja ostavi mladima . Treba neko da omogući ovim devojkama i sledeće kolo da prenoce negde a ne da se lome do niša i nazad.

    Direktore reaguj nije sve u lepom oblacenju .

    Mirise na prvu ligu napokon!!!!

     
  2. Sramno sudjenje i pokusaj kradje nasih devojaka. Svaka cast Segrtu i devojkama. Ali to je u drugom planu bilo,mnogo vaznije je sta direktor kluba radi.Zasto Medar ne nosi pantalone i kosulju i na gostovanjima? Maze oci domacoj publici kako je dostojan mesta direktora kluba,a u goste ide kao ekonom. Molim direktora da se ponasa i nosi u skladu sa funkcijom koju obavlja.

     
  3. Bravo devojke , titula je sve blize i blize!!!
    Sve pohvale za predsednika kluba koji je sve obezbedio!!!

     
  4. Nanannanana 1.liga 1.liga

    Tacno. Dosta je bilo da ga gledamo u trenerci vreme je za CIPE I ŠULJU i na gostovanjima ali i na svim javnim mestima . On predstavlja ovaj klub i na gostovanjima i po lokalima!!!

     
  5. Tacno! Predsednik radi svoj posao nije u isto vreme trener, sekretar, ekonom , pomoćnik itd. Obavlja svoj posao i pustio je kosarkaskom znalcu i dokazanom majstoru ženske košarke GM da selektira ekipu i uz znanje trenera Segrta vodi ekipu ga prvoj ligi!!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *