PRVOLIGAŠ OPRAVDAO ULOGU FAVORITA

Košarkašice Topolčanke su odigrale i poslednji susret u ovoj kalendarskoj godini i idu na zasluženi sedmodnevni mali odmor da se opuste u kućnoj atmosferi za novogodišnje praznike, jer su to u potpunosti i zaslužile za sve prikazano tokom ove godine.

Prošlo je samo 36 h od povratka sa dalekog puta iz Pirota, trenera Dejana Šegrta i njegove izabranice je čekao novi izazov. U okviru Kupa Srbije Topolčanka je imala tu čast i privilegiju da ugosti najprijatnije iznenađenje srpske ženske košarke, ekipu Art basketa iz Beograda koja trenutno zauzima 3. mesto Prve lige Srbije.Gosti su se pribojavali ovog susreta pa su u Bačku Topolu doputovali u najjačem sastavu.Naše devojke nisu ustuknule pred favorizovanim rivalom i hrabro su im se suprotstavile.Na kraju veći izbor kvalitetnijih igračica i duža klupa,kao i više vremena za odmor i pripremu utakmice su bili sasvim dovoljni da ekipa Art basketa zabeleži pobedu rezultatom 84:69 i tako nastavi dalje put u ovom takmičenju.

Svih 40 minuta žuto – crne su pružile dostojan otpor Beograđankama koje su prvo poluvreme rešile u svoju korist rezultatom 46:33.U 2.poluvremenu ravnopravna igra oba rivala u kojoj je ekipa Art basketa kontrolisala tok utakmice gde je razlika konstantno iznosila između 10 i 15 razlike.
U domaćem timu istakle su se dve najiskusnijie Jelena Zorić i Slađana Radulović koje su ubacile po 22 poena,dok je u ekipi Art basketa najistaknutiji pojedinac bila Višnja Stefanović koja je završila utakmicu sa 19 poena na svom kontu.

Ekipa Topolčanke počinje sa treninzima 04.01.2021. godine,a već 13.01.2021. godine očekuje je gostovanje u Vršcu (zaostala utakmica) protiv ekipe koja pretenduje na najviši plasman i traži put u viši rang, Prvu ligu Srbije.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *