Poraz TSC od Čukaričkog!

U derbiju 12. kolu Super lige Srbije ekipa TSC dočekala je Čukarički na svom novom stadionu. Mnogo šansi na obe strane i slavlje gostiju sa 2:1.

 

 

TSC: Jorgić, Varga (Krsmanović), Stojković, Tomanović, Zec, Banjac, Petrović, Rajković, Petković (Stanojev), Đakovac (Milićević), Ratkov (Vukić)

 

Trener domaćih Mladen Krstajić izveo je identičan sastav kao protiv Vojvodine. Još uvek su povređeni Babić, Leandro i Ćalušić.

 

Prvu priliku za TSC propustio je Rajković u 7. minutu kada je nakon prekida šutirao pored gola Petrovića. Banjac je pripretio u 15. minutu ali ne dovoljno dobro da savlada golmana gostiju. Nova šansa za TSC u 19. minutu. Stojković je centrirao iz slobodnog udarca a lopta umalo završila u golu. Na odbijenu loptu je natrčao Petković čiji šut brani Petrović. Gosti prete u 23. minutu. Jorgić je loše reagovao ali Savić nije uspeo da šutira kako je želeo. Tomanović pokušava glavom u 24. minuti ali neprecizno. Nova šansa za kapitena TSC u 28. minutu, odličan centaršut Petrovića i novi pokušaj glavom. Stopostotna šansa za goste u 34. minutu, Čolović zaobilazi Jorgića koji izleće sa gola i šutira u prazan gol ali Đuro Zec izbacuje loptu sa linije. Gosti su poveli u 38. minuti, Čolović je bio strelac kada je nakon odbitka šutirao i pogodio mrežu Jorgića. Mogli su do izjednačenja domaći u nadoknadi prvog dela, međutim Petkovićev šut brani Petrović. Gosti odlaze na poluvreme sa golom prednosti.

 

Odmah na startu drugog dela TSC dolazi do izjednačenja. Svoj prvi gol u dresu plavih postiže mladi Ratkov, glavom šalje loptu u mrežu nakon centaršuta Petrovića. Odlična prilika za domaće u 54. minutu. Ratkov izlazi sam pred gol gostiju i Petrović brani njegov udarac, nakon toga pokušava i Zec čiji šut na gol liniji zaustavlja odbrana gostiju. Stefan Kovač je oboren nakon duela u kaznenom prostoru u 67. minutu i sudija Mitić je pokazao na belu tačku. Kajević je bio precizan i gosti su ponovo poveli. Zec je odlično sebi stvorio prostor za šut u 71. ali lopta ide pored gola. Probao je i Tomanović malo nakon toga ali gađa iznad gola. Mogli su gosti i da povećaju prednost da je Rakonjac bio spretniji u 77. minutu kada je zaobišao Jorgića i nije uspeo da šutira. Čekalo sa na novu šansu TSC a onda je Milićević u 85. iz voleja gađao i promašio gol Petrovića. Još jednom je glavom pokušao Tomanović u 90. minutu i pogodio je stativu. Nakon toga dobra prilika za goste, sada je pokušao Ergelaš. Napadaju domaći, Aranđel Stojković iz daljine šutira i pravo u Petrovića. Još jedna šansa u nadoknadi ali za goste, Rakonjac pred golom TSC šutira pravo u Jorgića. Na kraju slavlje tima iz Beograda sa 1:2.

 

Nakon utakmice trener TSC Mladen Krstajić je izjavio:

 

„Opravdano je meč nosio epitet derbija kola. Nismo za nijansu bili na nivou na kojem treba da budemo. Prvenstvo još traje ima dosta da se igra i moramo se pripremiti za nastavak prvenstva.“

 

Posle ovog poraza TSC pada na 4. mesto, a u narednom kolu gostuje Proleteru u Novom Sadu.

 

Vanja Uzelac

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *