Košarka: Topolčanke startovale sa porazom

U prvom kolu lige Srbije -sever, košarkašice Topolčanke su dočekale jednog od favorita u ovoj grupi, ekipu Stare Pazove koju sa klupe predvodi jedna od najtalentovanijih košarkašica koju je Bačka Topola dala – Renata Mužević, i na kraju pretrpele poraz 78:52.

kktopolcanka2016Košarkašice Topolčanke su znatno oslabljene ušle u ovogodišnje prvenstvo jer je većina igračica napustila ekipu, tako da će trener Kujundžić imati velikih problema ove sezone. Kako reče trener Kujundžić, u svakom klubu igračice stasavaju pa odlaze, ali će klub i dalje funkcionisati, i dalje će stasavati novi talenti u šta uopšte ne sumnjamo jer je ovaj klub iznedrio mnoga poznata imena u ženskoj košarci još za vreme EX Jugoslavije.
Od starijih, iskusnijih igračica u klubu je ostala samo Jelena Zorić koja predvodi ,,dečiji vrtič“. I u ovakvom sastavu Topolčanka je pružila dostojan otpor do sredine druge četvrtine favorizovanim gošćama, čak je većinom prve četvrtine imala i prednost,iako je ova deonica igre završena nerešenim rezultatom 19:19. Još su se 5 minuta držale Topolčanke u drugom delu igre, a onda je ponestalo snage i koncentracije, što ekipa Stare Pazove kažnjava i do poluvremena stiče odlučujuću i nedostižnu prednost za mlade Topolčanke. Rezultat posle prvog poluvremena je glasio 45:29 za gošče.
U drugom poluvremenu ekipa Stare Pazove još više pojačava odbranu i ritam utakmice i razlika se povećava iz minuta u minut, pa su u jednom trenutku otišle i na +34. Međutim, mlada ekipa Topolčanke nije se predala, uspela je da dobije poslednju deonicu igre i na kraju malo ublaži poraz. Najefikasnije u domaćem timu su bile Milosavljev sa 20 i Kujundžić koja je ubacila 16 poena.
I u narednom, drugom kolu, Topolčanka će biti ponovo domaćin. U goste im doalzi Proleter iz Novog Sada, a ovaj susret je na programu 08.10.i počinje u 20 h u velikoj sali OŠ ,,Čaki Lajoš“.

Autor: Goran Medar


Utakmice 1.kola
Topolčanka 52:78 Stara Pazova
Proleter 61:69 Girl Basket
Srbobran 61:52 Bežanija
Jadran 34:90 Hajduk

 

Tabela
Poz Tim UT PB PR DK PK KR BOD
1 Hajduk 1 1 0 2
2 Stara Pazova 1 1 0 2
3 Srbobran 1 1 0 2
4 Girl Basket 1 1 0 2
5 Proleter 1 0 1 1
6 Bežanija 1 0 1 1
7 Topolčanka 1 0 1 1
8 Jadran 1 0 1 1
9 Beočin 0 0 0 0
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *