Košarka: Topolčanke borbenom igrom do pobede

U utakmici 2. kola druge ženske lige Srbije-sever Topolčanka je pobedila svoju staru mušteriju ekipu Proletera iz Novog Sada rezultatom 75:58 i tako upisala prvu pobedu u novoj sezoni.

kktopolcanka2016U vrlo zanimljivoj utakmici bačkotopolski ,,dečiji vrtić“ je bio izuzetno borben i već u 1. četvrtini ostvario prednost 24:16 zahvaljujući agresivnom i čvrstom odbranom i brzim kontranapadima. Drugi period utakmice protekao je u ravnopravnoj igri oba rivala, ali su mnogo starije i iskusnije gošće za nijansu bile bolje pa se na poluvreme otišlo vođstvom Topolčanke od 38:32. Kuriozitet u prvih 20 minuta igre je da je ekipa Proletera napravila samo 1 prekršaj u ovom delu i to u poslednjem minutu, tačnije 40 sekundi pre kraja poluvremena.

Nakon odmora igračice Topolčanke nastavljaju sa dobrom igrom kako u odbrani, tako i u napadu. Najraspoloženije za igru kod domaćih su bile Martina Kujundžić i mlađana Sonja Zorić (2001. godište). Najefikasnija igračica utakmice bila je Martina Kujundžić koja je ubacila 22 poena, a u stopu ju je pratila Jovana Mirosavljev sa 20 ubačenih poena, dok se u redovima Proletera istakla Ilić sa 16. i bivša igračica Topolčanke Jovana Đurnić sa 10. poena.

Topolčanka u sledećem kolu u subotu 15.10.2016. godine gostuje u Srbobranu istoimenom domaćinu, ekipi koja pretenduje na sam vrh prvenstvene tabele.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *