KK ODŽACI – KK TOPOLA 67:84

Košarkaši Topole nastavljaju svoj pobednički niz. Ovoga puta zabeležena je očekivana i rutinska pobeda u Odžacima protiv ekipe koja još ne zna za pobedu u dosadašnjem toku prvenstva. Na kraju ubedljiva pobeda 84:67, mada posle prvog poluvremena nije izgledalo tako jer su Topolčani posle prvih 20 minuta imali minimalnu prednost 38:36.

Topola je nonšalantno ušla u meč protiv fenjeraša što je ekipa Odžaka iskoristila i preko raspoloženog Miljkovića (postigao 18 poena u prvom poluvremenu) bila u igri u prvom poluvremenu. U ovom periodu igre Topola je promašila dosta zicera ispod koša protivnika i sigurno da je to jedan od glavnih razloga što prednost na poluvremenu nije bila veća u korist Topole.
U drugom poluvremenu Topola je zaigrala angažovanije i ozbiljnije, ekipa Odžaka je počela da pada i već sredinom treće četvrtine napravljena dvocifrena prednost. Do kraja susreta Topolčani su povećavali prednost (najveća +21), a trener Benčik je pružio šansu svim igračima koji su opravdali poverenje. Topola u ovom susretu nije mogla da računa na standardne prvotimce Savića i Andrašeka, ali vredi istaći povratak i debitantski nastup u ovoj sezoni iskusnog Ivana Lackovića, koji će biti veliko pojačanje u nastavku sezone.
Kapetan Radović odigrao je kapitenski ovaj susret, zabeležio je tripl dabl (14 poena,12 skokova i 11 asistencija). Hinić je ponovo bio najefikasniji u redovima Topole sa 28 postignutih poena. Isto tako veoma dobru partiju su pružili centar Topalov sa 14 pogodaka i mladi Turbić koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni kako u odbrani, tako i u napadu.
Kod Odžaka su se istakli Miljković sa 21 postignutim poenom i kapiten Golubović sa 18 (5 trojki).
Košarkaši Topole su imali u ovom susretu i podršku sa tribina gde su ih sve vreme bodrili bivši prvotimci kluba Marko Popović (inače rođeni Odžačanin koji je po sopstvenom priznanju proveo najlepše dane igračke karijere u KK „Topola“) i Nebojša Kaćanski – King, koji trenutno nastupa za Baju u Mađarskoj.
Košarkaši Topole su burno proslavili pobedu u autobusu na povratku za Bačku Topolu, a razlog više je bio i rođendan prvotimca Topole Adama Lackovića.
Košarkaše Topole u subotu 19.12.2015. godine očekuje poslednja utakmica prvog dela prvenstva na domaćem terenu i to je sigurno poziv za sve navijače plavo-belih i ljubitelje košarke da dođu u što većem broju, ispune tribine velike sale OŠ “Čaki Lajoš“ i nagrade momke za zaista sjajne igre i pobede u prvom delu prvenstva.
U goste dolazi mlada i talentovana ekipa Železničara iz Inđije, a početak susreta je zakazan za 18h.

Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *