Benčik: „Cilj ove sezone je play – off“

Nakon nekoliko lošijih sezona i grčevite borbe za opstanak u srpskoligaškom društvu KK Topola je napravila veliki zaokret od 360 stepeni u svom radu.

Rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Miroslavom Hinićem je tokom celog leta bilo aktivno i u godini jubileja, kluba – 75 godina od osnivanja kluba, odradili su ogroman posao. Najpre je oformljen tim trenera za mlađe kategorije, od škole košarke do juniora i što je najvažnije sve su to momci koji su ostavili traga igrajući za naš klub.

Od jeseni najmanje četiri mlađe selekcije kluba će se nadmetati sa svojim vršnjacima u okviru takmičenja koje organizuje KSV. Seniori su se okupili i startovali sa pripremama za novu sezonu. Klub je napustio jedino Aleksandar Rac, dok su u letnjoj pauzi plavo-beli dres zadužili Radoš Vukolić (vratio se u klub posle godinu dana, nekadašnji kapiten KK Spartak iz prvoligaških dana), Igor Arnaut (Joker) i Dragan Đukić (Jedinstvo NB), dok je veoma blizu potpisa još jedan igrač sa ogromnim prvoligaškim iskustvom.

„Ove nedelje startovali smo sa pripremama za novu sezonu. Sretan sam da vidim ovoliko igrača na treningu. Posle nekoliko godina napokon smo krenuli na vreme sa radom i kompletiranim igračkim kadrom. Biće ovo ekipa, spoj mladosti i iskustva, gde će naši mladi igrači dosta napredovati uz ove starije koji imaju i prvoligaškog iskustva i sigurno će u budućnosti biti nosioci igre našeg kluba. Cilj ove sezone je play – off i želja da klub više ne dođe u situaciju da se grčevito bori za opstanak. Naš grad je oduvek bio grad košarke i ove sezone imaćemo šta da ponudimo našim navijačima i svim ljubiteljima magične igre pod obručima. Prvenstvo startuje prvog vikenda oktobra, imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo, a do starta prvenstva u planu je odigravanje 4-5 prijateljskih utakmica izjavio je šef struke bačkotopolskih plavo – belih Mikloš Benčik.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. Najveci uspeh je sto je vracen trener Sreten Tesic koji je pedagog i prijatelj deci i roditeljima. Samo u njega imam poverenja da ce decu da zadrzi na parketu. Ostali od kojih je mnogo ocekivano su vidjeni kao i niihovi uspesi kroz gubljenje citave generacije dece i razocarenja u treninge .Nema vremena za gubljenje deca porastose i odose svojim putem

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *