ŽUTO-CRNE SA DVA LICA

Košarkašice Topolčanke su u zaostaloj utakmici 3.kola play-offa 1. ŽRLS u jednom lepom košarkaškom ambijentu pred dobro popunjenim tribinama sale OŠ „Čaki Lajoš“ dočekale mladu i talentovanu ekipu Čelareva i zabeležile pobedu rezultatom 76-70.

Bila je ovo utakmica u kojoj je Topolčanka prikazala dva lica, a odmah na početku izveštaja moramo da istaknemo da je centralna figura ovog susreta bila 16-godišnja igračica gostujućeg tima Nikolija Jovanović koja je postigla neverovatnih 55 poena za svoj tim od 70 koliko je postigla ekipa Čelareva. Ona je pokazala bačkotopolskoj publici da je pred njom jedna sjajna košarkaška karijera i da srpska ženska košarka ne treba da brine za budućnost.

Topolčanka je odigrala dva potpuno različita poluvremena. U prvom je demonstrirala igru koja ih je krasila većim delom sezone,dosta dobra odbrana,a napad je funkcionisao besprekorno. U 1.četvrtini sjajno je u napadu delovao tandem Jelena Zorić-Cvetković koji je zadavao dosta problema ekipi Čelareva, a zatim je Sonja Zorić u finišu ove deonice vezala 3 trojke, pa je Topolčanka nakon 10 min. igre vodila sa 22-11. U 2.četvrtini razigrala se i iskusna Dragana Kekezović koja je držala konce igre u svojim rukama i dirigovala svojim timom. Na poluvremenu ubedljivih 49-29 za Topolčanku, a kuriozitet prvih 20 min. igre domaćeg tima 100% učinak u šutu za 3 poena ( 5/5,Sonja Zorić 3,Kekezović 2 ).

Nakon velikog odmora prvih 5 min. igre u 2. poluvremenu Topolčanka je i dalje gospodarila terenom i stigla do maksimalnih +28,a potom potpuno stala. Usledio je veliki pad u igri žuto-crnih, naročito u poslednjih 10 min. igre gde su rivalu ubacili svega 8 poena. Zahvaljujući najboljoj igračici utakmice Nikoliji Jovanović ekipa Čelareva je na kraju uspela da od već viđene katastrofe dođe do sasvim podnošljivog poraza.

Košarkašice Topolčanke za 10 dana očekuje veliki derbi. U goste im dolazi ekipa Art basketa iz Beograda lider prvenstva koji ih je pre dve nedelje nadigrao na svom terenu. Trenutak istine za naše košarkašice da pokažu i dokažu da li su spremne za najveće domete, a to je plasman u viši rang 2. žensku ligu Srbije. Za sve to je uz dobru igru potrebna i puna sala OŠ Čaki Lajoš , da se ne štede grla i dlanovi,pa po onoj narodnoj kom opanci,kom obojci. Ovaj susret je na programu naredne subote 06.04.2019.god. a početak je zakazan za 18 h.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *