ŽKK,,Topolčanka“-ŽKK,,Girl Basket“ (Beograd) 54:49

U poslednjem kolu regularnog dela prvenstva Topolčanka je na svom terenu ugostila ekipu Girl Basketa iz Beograda i u jednoj uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici domaće su slavile sa 54:49 i tako se revanširale Beograđankama za poraz iz prvog dela sezone.

kktopolcanka2016Topolčanka iako bez tri bolesne igračice Anje Cerovine, Julijane Došlo i Branke Radaković su dobro odigrale ovaj susret, iako je bilo i dosta oscilacija u igri izabranica Mirka Kujundžića. Prvo poluvreme je pripalo gošćama iz Beograda, ali su domaće košarkašice dobrom odbranom i sjajnom podrškom sa tribina koja je podsećala na najblistavije trenutke i dane bačkotopolske ženske košarke, uspele u finišu utakmice da preokrenu rezultat i da na kraju ostvare pobedu, koja ih je zadržala na 4. mestu prvenstvene tabele pred doigravanje. Ostaje žal, falila je samo jedna pobeda za plasman u play-off. Ali možda je ovako i bolje za najmlađi tim lige. Sigurno da će se nositi ravnopravno u duelima protiv Čelareva, Titela i Njegoša iz Lovćenca.

Ubedljivo najbolji igrač utakmice bila je najiskusnija Jelena Zorić koja je dominirala na terenu, bila najborbenija, a ujedno i najefikasnija sa 30 ubačenih poena. Imaju mlade igračice Topolčanke tu privilegiju da stasavaju i uče od Jelene, a ona će im sigurno svojim iskustvom pomoći u njihovom daljem košarkaškom usavršavanju. Sada sledi dvonedeljna pauza, a nastavak prventsva u 2 ŽLS zakazan je za 18.03.2017. godine.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *