ŽKK,,Radnički“ (Beograd)-ŽKK,,Topolčanka“ 58:75

U 11. kolu 2. ženske lige Srbije Topolčanka je gostovala u Beogradu ekipi Radničkog i ostvarila izuzetno važnu pobedu rezultatom 75:58.

kk topolcankaTopolčanka je na ovaj susret otputovala nekompletna. Zbog bolesti i obaveza u školi i na fakultetu trener Kujundžić nije mogao da računa na Martinu Kujundžić, Jasminu Dondić, Jelenu Stojanović, Anu Žemberi i Jelenu Butuliju. Međutim, izvanrednom borbenošću i disciplinovanom igrom ostale igračice su uspele da stignu do možda i najvažnije pobede u prvom delu prvenstva protiv direktnog rivala u borbi za plej-of. Sam početak utakmice protekao je u ravnopravnoj borbi oba rivala. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi finiš prve četvrtine ipak pripao domaćim košarkašicama, pa je posle prvih 10 minuta igre Radnički vodio sa 25:18. U 2. četvrtini igračice Topolčanke su zaigrale mnogo čvršće u odbrani i nisu dozvolile domaćoj ekipi da u tom periodu igre postignu više od 10 poena, tako da su bačkotopolske žuto-crne 1. poluvreme rešile u svoju korist rezultatom 36:35. U nastavku susreta dobra igra u odbrani donosi i dobar rezultat. Treći period igre Topolčanka dobija rezultatom 17:12, pa pred poslednjih odlučujućih 10 minuta utakmice stiče +6 (53:47). U poslednjoj četvrtini razigrala se mlada Sonja Zorić, koja je u maniru iskusne igračice pogađala koš rivalki iz svih pozicija (šut za 3 poena 4-3) i tako mnogo doprinela sigurnom putu ka pobedi. Poslednju deonicu igre Topolčanka je ubedljivo rešila u svoju korist rezultatom 22:11 za na kraju izuzetno važan trijumf na gostovanju u Beogradu. U redovima Topolčanke pored već spomenute Sonje Zorić koja je postigla 19 poena istakle su se još i dve najiskusnije u ekipi Jelena Zorić sa 24 i Dragana Kekezović sa 17 poena. U ekipi Radničkog najbolja je bila Milović sa 20 postignutih poena.

U nastavku prvenstva Topolčanku očekuje još jedan derbi i još jedna teška utakmica. Naime 20.12.2017. godine žuto-crne gostuju u Staroj Pazovi istoimenom domaćinu gde će tražiti svoju šansu i pokušati da se revanširaju za pretrpljeni poraz sa otvaranja ovogodišnjeg prvenstva.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *