ŽKK,,Bežanija“ (Beograd)-ŽKK,,Topolčanka“ 40:90

U okviru 17. kola 2 ŽLS Topolčanka je gostovala u Beogradu ekipi Bežanije i nakon odlične igre tokom svih 40 minuta ostvarila vrlo važnu pobedu rezultatom 90:40.

kktopolcanka2016Sam početak utakmice nije nagoveštavao ovako ubedljiv trijumf. Daleko iskusnije i fizički jače igračice Bežanije od samog početka nagovestile su da ih samo pobeda interesuje u ovom susretu. Preko Ljuboje i Gajevićke stalno su pronalazile put lopte ka košu Topolčanke. Međutim, Topolčanka je zahvaljujući Jeleni Zorić i na ovoj utakmici izuzetno raspoloženoj Jovani Mirosavljev uspela da se odupre naletima domaćih košarkašica. Nakon prve četvrtine i rezultata 21:19 za Topolčanku razigrala se Sonja Zorić i plejmejker Martina Kujundžić koje su šutevima sa distance u drugoj četvrtini stvorile solidnu zalihu od 11 poena. Na poluvremenu ,,dečiji vrtić“ iz Bačke Topole dobio je novo samopouzdanje, pojačao odbranu i treći period igre rešio u svoju korist ubedljivo sa 21:3 i time rešio pitanje pobednika ovog susreta. Posebno raduje činjenica da se 8 igračica upisalo u listu strelaca, a najefikasnija je bila Jovana Mirosavljev sa 29 ubačenih poena, a Martina Kujundžić koja je celo 2. poluvreme odigrala sa 4 faula je ubacila 20 poena. Jelena i Sonja Zorić, kao i Anja Cerovina su postigle po 12 poena.

U nedelju 05.03.2017. Topolčanka na svom terenu dočekuje ekipu Girl Basketa iz Beograda, a početak susreta je zakazan za 19h.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *