ŽKK ,,Topolčanka“ startovala sa ubedljivom pobedom

Prošle nedelje startovalo je prvenstvo u prvoj ženskoj regionalnoj ligi Srbije. Košarkašice Topolčanke sa velikim ambicijama su ušle u ovogodišnje prvenstvo i na startu pred svojim navijačima dočekale i savladale gošće iz Bačke Palanke, ekipu Delfina sa ubedljivih 63:43.

Trebalo bi reći i to da se dugogodišnji trener Mirko Kujundžić povukao sa mesta trenera, a šansu da ga zameni dobio je mladi i ambiciozni Dejan Šegrt koji će prvi put samostalno voditi seniorski tim. Kujundžić i dalje ostaje u klubu u svojstvu sportskog direktora.

Što se tiče same utakmice samo u prvoj četvrtini su gošće pružile otpor bačkotopolskim žuto-crnim i bilo je neke neizvesnosti. Ovaj period su domaće košarkašice rešile u svoju korist sa 16:15. U drugih 10 minuta domaće košarkašice su zaigrale dobro u odbrani i preko raspoloženih za igru najiskusnijih Jelene Zorić i Dragane Kekezović povećavale razliku koja je na poluvremenu iznosila +10 (33:23). U 2. poluvremenu u timu trenera Šegrta pored pomenutog tandema priključila se i Sonja Zorić tako da je 3. četvrtinu Topolčanka rešila sa 22:12 i pitanje pobednika ovog susreta je već tada bilo rešeno. U završnici utakmice oba trenera šansu su pružili mlađim igračicama.
U narednom 2. kolu ekipa Topolčanke je slobodna, a potom je očekuje gostovanje u Beogradu.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. SVE CESTITKE MLADOM I PERSPEKTIVNOM DEJANU NA IZUZETNOM VODJENJU EKIPE. PUNO SRECE U DALJEM RADU,I DA VRATI ZENSKU KOSARKU U BACKOJ TOPOLI NA STAZE STARE SLAVE.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *