ŽKA (Novi Sad)-ŽKK,,Topolčanka“ 87:54

Košarkašice Topolčanke su u okviru 5 kola 2. ženske lige Srbije gostovale u Novom Sadu i pretrpele poraz od trenutno glavnog favorita za povratak u prvu ligu, ekipe ŽKA sa 87:54.

kktopolcanka2016Topolčanka je loše otvorila ovaj susret i već u prvoj četvrtini dozvolila domaćoj ekipi da stekne prednost od 22:13. Mlade igračice Topolčanke nisu mogle da se snađu i pri tome spreče brze kontranapade domaćih, a ako se tome doda i slab procenat šuta gošći u prvom poluvremenu sasvim zasluženo Novosađanke su na veliki odmor otišle sa visokom prednošću od 47:27. Nakon odmora Topolčanka je uspela da popravi svoju igru i 3. četvrtina je protekla u ravopravnom nadmetanju. U poslednjoj četvrtini treneri obe ekipe su šansu ukazali mlađim igračicama, a bolje su se snašle domaće košarkašice koje su i ovaj deo utakmice rešile u svoju korist 19:9. Na kraju se može konstatovati iako je domaća ekipa bila kvalitetnija Topolčanka je pružila jednu od slabijih partija pa je tako i poraz bio neizbežan. Najbolja u ekipi ŽKA je bila bivša igračica Topolčanke Jovana Mirosavljev koja je postigla 18 poena, a pored nje se istakla i Lara Radulović. Na drugoj strani Jelena Zorić je postigla 21 poen uz izrazito slab procenat šuta.

U narednom kolu Topolčanka dočekuje ekipu Proletera iz Novog Sada a utakmica je na programu u nedelju 05.11.2017. u sali OŠ,,Čaki Lajoš“ i počinje u 19 h i 30 min.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *