VAŽNA POBEDA PRED DVA PREDSTOJEĆA DERBIJA

Košarkašice Topolčanke su brzo zaboravile prošlonedeljni poraz i upisale sedmi trijumf u dosadašnjem toku prvenstva ostavši tako u samom vrhu prvenstvene tabele.Na gostovanju u Smederevskoj Palanci u okviru 11. kola 2 ŽLS savladale su domaći Sistem 2000 sa 77:57.

Rafalna paljba naših devojaka u prvih 10 min. van linije 6,75, čak 6 postignutih trojki (Slađana Radulović 4 i Sonja Zorić 2) donela je prednost Topolčanki 26:20 nakon odigrane prve četvrtine. Do poluvremena žuto – crne su udvostrčile prednost koju su stekle nakon prvog kvartala i na poluvreme otišle sa prednošću od 12 poena viška (43:31).

Drugo poluvreme,tj 3. četvrtina je protekla u mini serijama oba rivala.Prvo je Topolčanka serijom 8:0 otišla na 20 razlike,da bi domaće uzvratile svojom serijom 7:0,a finiš ovog perioda ponovo pripao našim devojkama kada su i definitivno prelomile utakmicu u svoju korist (62:42).U poslednjem kvartalu Topolčanka je stekla i maksimalnih +27 u ovom susretu,da bi u finišu utakmice oba trenera ukazala šansu igračicama sa manjom minutažom gde su se bolje snašle domaće i koliko – toliko malo ublažile poraz.

Slađana Radulović bila je najefikasnija igračica susreta sa 24 poena,a podršku je imala u sestrama Zorić,Sonji koja je ubacila 17 poena (5 trojki) i Jeleni koja je imala čak 20 skokova i pri tome ubacila 12 poena.

Topolčanku sada očekuje paklen raspored.Za 14 dana očekuju je četiri jako teške i zahtevne utakmice sa ekipama iz vrha tabele.Prva je već na rasporedu u sredu 16.12.2020. god. kada izabranice Dejana Šegrta dočekuju ekipu Mileševke iz Prijepolja koje kao i Topolčanka ima skor od 7 pobeda i 2 poraza.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *