UBEDLJIVA POBEDA KOŠARKAŠA TOPOLE

U 17. kolu Prve srpske lige-sever košarkaši Topole su na svom terenu dočekali ekipu Vrbasa, dužnika iz prvog dela sezone koji im je naneo najteži poraz u dosadašnjem toku prvenstva od 20 poena razlike i revanširali im se ubedljivom pobedom ovog puta. Slavili su bačkotopolski plavo-beli sa 83:61.

kk topolaPut ka pobedi je bio nešto lakši nego što se to očekivalo, jer su Vrbašani na ovoj utakmici nastupili bez trojice najboljih igrača ove ekipe (Đurović, Zeković i Koprivica), pa je trener Vrbasa Bojan Marković šansu pružio mlađim igračima. Nisu potcenili domaći mladi tim Vrbasa, već su od samog starta utakmice nametnuli žestok tempo i visok ritam, što je i rezultiralo lepim vođstvom od 20:11 nakon samo nekoliko minuta igre. Trener Benčik je čestim izmenama želeo da zadrži viisok ritam što mu je tokom većeg dela susreta i uspevalo. Prvo poluvreme Topola je rešila u svoju korist rezultatom 44:34. U finišu prvog poluvremena Prlja je isključen zbog dva nesportska faula, pa je ostatak utakmice ispratio sa tribina sale OŠ,,Čaki Lajoš“. Drugo poluvreme su mnogo bolje otvorili gosti i veoma brzo stigli na -3, međutim trojkama Cvjetkovića, Savića i Kaćanskog Topola ponovo vraća stvari na svoje mesto, vodi 57:48 pred odlučujući period igre. U poslednjoj četvrtini mlada ekipa iz Vrbasa gubi dah, popustila je koncentracija što raspoloženi i razigrani Topolčani koriste i uvećavaju prednost iz minuta u minut do na kraju maksimalnih +22. U finišu susreta šansu da pokažu šta umeju dobili su kadeti Slavčev i Čeke koji je uspeo i da se upiše u listu strelaca. Bila je ovo na oko jedna lepa košarkaška predstava sa mnoštvo lepih i atraktivnih poteza i akcija igrača oba tima, tako da je publika zadovoljna otišla svojim kućama. Svi igrači Topole zaslužuju pohvale za odnos i prikazanu igru u duelu sa Vrbasom, ali ipak Borivoju Drčeliću pripada titula igrača utakmice. On je bio i najefikasniji u domaćem sastavu sa 17 poena, a dobar učinak sa po 14 poena su imali Kaćanski i kapiten Savić. Najefikasniji igrač susreta i ubedljivo najbolji kod gostiju bio je Marinković koji je ubacio 27 poena.

U narednom kolu košarkaši Topole gostuju u Apatinu ekipi Dunava 2014 koja je lider na tabelli sa samo jednim porazom, a taj jedini poraz pretrpeli su u prvom delu sezone upravo od Topolčana.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *