Ubedljiva pobeda košarkaša Topole

U poslednjoj utakmici za ovu sezonu košarkaši Topole su na svom terenu ubedljivo savladali Jedinstvo iz Novog Bečeja sa 90:63 u jednoj egzibicionoj igri, razgalili tako srca svojih vernih navijača i na najlepši mogući način se oprostili od njih postigavši u godini jubileja (70 godina postojanja kluba) najveći uspeh od kada se takmiče u ovom rangu takmičenja, a taj plasman je izboren u sezoni 2005/06.

kosarkasi TopoleOvo je ujedno bio 19. trijumf zvanično najboljeg sportskog kolektiva u opštini uz 7. poraza i osvojeno je 4. mesto u konkurenciji 14. timova. Demonstracija sile raspoloženih plavo-belih momaka za ovaj meč vidjena je odmah na početku, tačnije u prvoj četvrtini kada su dozvolili protivniku da ubaci svega 8 poena, a kuriozitet je da je sve poene za goste iz Novog Bečeja u ovom periodu igre ubacio najbolji strelac lige Pedja Brankov. Sa druge strane od domaćih igrača u napadu su bili raspoloženi Radović, Turbić i Hinić, pa je posle 10 minuta igre rezultat glasio 19:8 za Bačku Topolu. Ni u nastavku susreta Topolčani nisu smanjivali gas, odigrali su najefikasniju četvrtinu na ovoj utakmici (ubacili 26 poena) i do poluvremena još vise uvećali svoju prednost (45:29). Početak drugog poluvremena je pripao ekipi Jedinstva koja je u jednom trenutku uspela da smanji rezultatski zaostatak na svega 5 poena minusa, ali to je kratko trajalo. Do kraja treće četvrtine Topola se vratila na bezbednih 15 razlike (66:51).

Trener Benčik je ponovo na ovom susretu dao solidnu minutažu mladjim igracima koji ga ponovo nisu izneverili. I na ovom susretu, kao i prošlom kod kuće protiv Odžaka, svi igrači koji su bili u protokolu za ovu utakmicu upisali su se u listu strelaca. Odlična igra backotopolske mladjarije u poslednjoj četvrtini za ubedljiv konačan trijumf Topole.

Najefikasniji u redovima Topole bio je Adis Turbić sa 24 ubačena poena, 13 je ubacio Nenad Cvijetković, a Ilija Hinić 11. U ekipi Jedinstva ubedljivo najbolji Pedja Brankov sa 35 ubačenih poena koji nije imao adekvatnu pomoć svojih saigrača.

Autor: GM

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *