TSC zabeležio prvu pobedu

TSC-Radnički (Nova Pazova) 3:2
Stadion u Gradskom parku.
Gledalaca: 300.
Sudija: Dino Kalafat (Novi Sad).
Strelci: Silađi u 8 minutu iz penala i 63 minutu i Milić u 74 minutu za TSC, a Zdravković u 40 i Ivančević u 85 minutu za Radnički.
Žuti kartoni: Nedić, Rahić, Majoroš (TSC), M. Knežević (Radnički).

TSC: Jorgić, Nedić, Resanović, Cvetković, Krivokapić, Radović, Boroš (Perović), Rahić (Milikić), Milić, Šicar, Silađi (Majoroš).

Radnički: Trifunović, Javorac, Cvetković (Cvjetinović), M. Knežević, Hajdin, Zorć (Ivančević), Šavija, Saračević, G. Knežević (Stanković), Zdravković, Balešević.

TSCVisila je omča oko vrata fudbalerima TSC-a pred dolazak ekipe Radničkog iz Nove Pazove u 4. kolu Srpske lige Vojvodina. Posle dva poraza i mršavog boda iz duela sa Dunavom na svom stadionu Topolčani su morali da zabeleže trijumf pred svojim navijačima. Trener Krivokapić je napravio nekoliko rokada u timu pa su na teren od prvog minuta istrčali igrači koji su prošle sezone ostvarili veliki uspeh osvajanjem 2. mesta na kraju fudbalske trke.

Već u 8 minutu solo prodor Milića kojeg u kaznenom prostoru gostiju ruši Milan Knežević. Za sudiju Dinu Kalafata nije bilo nedoumice, pokazuje na belu tačku a igraču gostiju žuti karton. Izvođač najstrože kazne bio je Vladimir Silađi koji sigurno pogađa mrežu golmana Trifunovića koji je pročitao stranu u koju je Silađi uputio loptu. Sredinom 1. poluvremena u stopostotnoj šansi je vođa navale domaćih Šicar, ali u situaciji 1 na 1 golman gostiju Trifunović izlazi kao pobednik. U 40 minutu izjednačenje. Konfuzija u odbrani Topolčana, iz prvog pravog napada gostiju Jorgić je prvo odbranio jedan težak šut a u nastavku akcije Zdravković sa nekih 17-18m šalje loptu u dodji desni ugao Jorgićevog gola za 1:1. U nadoknadi vremena Šicar promašuje ono što je nemoguće. Posle sjajnog prodora i asistencije Resanovića ne postiže gol sa svega 5m.

U 2. poluvremenu razvila se žestoka i otvorena borba na terenu. Fudbaleri TSC-a su krenuli na sve ili ništa, što je bio mač sa dve oštrice jer je omogućio gostima iz Nove Pazove da iz kontranapada ugroze gol Jorgića. U 63 minutu neumorni Rahić idealno je uposlio Silađija koji je izdržao duel sa svojim čuvarem i rutinski po drugi put zatresao mrežu Trifunovića za novo vođstvo Topolčana. 10 minuta kasnije erupcija oduševljenja na stadionu. Izvanredna akcija domaćih u 3 poteza. Akteri Šicar, Silađi i Milić, ovaj poslednji egzekutor za 3:1 i nagoveštaj prve pobede u ovogodišnjem prvenstvu. Koliko je ovaj gol značio treneru domaćih Radovanu Krivokapiću govori i taj podatak da je nakon postizanja gola utrčao skoro do centra igrališta da podeli radost sa svojim izabranicima. Sve što su gosti uspeli do kraja utakmice je da smanje rezultat u samom finišu golom rezerviste Nebojše Ivančevića.

Fudbaleri TSC-a u narednom 5. kolu Srpske lige-Vojvodina gostuju u Novom Sadu ekipi Crvene zvezde, inače novajliji u ligi.

Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *