TSC slavio u derbiju severne Bačke!

U 9. kolu LLT Super lige Srbije, TSC je u Senti slavio protiv Sparatka u malom derbiju severne Bačke, rezultatom 3:0.

 

 

Nakon pobede u gostima nad Mačvom u Šapcu, TSC je dočekao Spartak u malom derbiju Severne Bačke. Ponovo su se u startnoj postavi našli Banjac i Santrač, dok su Tumbasević i Silađi ostali na klupi. Na levom beku se našao Petrović, ispred do sada standardnog Ponjevića.

 

Već u prvom napadu šansa za TSC, ali Banjac šutira iznad gola. Nije dugo trebalo domaćima da povedu. U 11. minutu Banjac šutira sa ivice šesnaesterca, a lopta ulazi u gol Spartaka. Usput je zakačila jednog igrača odbrane gostiju. Spartak je prvi put ozbiljnije zapretio u 20. minutu, Tufegdžić je iz blizine šutirao direktno u golmana Filipovića. Nakon kornera je izveden tražili su pogodak igrači Spartaka, ali je pomoćni sudija smatrao da lopta nije prešla gol-liniju. Najaktivniji igrač u TSC bio je Mihajlo Banjac, koji je za malo udvostručio prednost domaćina u 27. minutu. Dobio je loptu na nekih 11 metara od gola i šutirao nisko ali pored gola. U 29. minutu sudija Novak Simović pokazao je na belu tačku, kada je igrač Spartaka oboren u kaznenom prostoru domaćih. Stefan Denković je šutirao u desnu stranu gola, ali je Filipović pročitao šut igrača Spartaka i sa lakoćom odbranio najstrožu kaznu. Filipović je za malo postao tragičar, jer mu je u 32. minutu ispala lopta nakon centaršuta igrača gostiju. Uspeo je da je uhvati ponovo i ispravi sopstvenu grešku. Dobru priliku za TSC propustio je Babić u 38. minutu. Zec je izveo korner a Babić sa nekih 5 metara šutirao glavom iznad gola. U 43. minutu prelepa kontra TSC. Milićević je dao loptu u prostor Zecu, a ovaj povratnom loptom našao Lukića koji je pogodio za 2:0. Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme.

 

Trener domaćih, Zoltan Sabo, izvršio je na početku drugog dela dve izmene. Teren su napustili Banjac i Santrač, a ušli su Tumbasević i Duronjić. Već u 48. je Duronjić imao priliku za gol. Prošao je po levoj strani i šutirao iskosa ali ne dovoljno dobro da savlada Dujmovića. Spartak je pripretio u 50. minutu, Babić je na krajuj izbacio loptu iz kaznenog prostora. Spartak je pokušao da preuzme inicijativu, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol TSC. Za domaće, Miliević propušta šansu u 58. minutu, kada nakon kontra napada šutira iznad gola volej udarcem. Minut kasnije ponovo šansa za Milićevića, koji nakon proigravanja Lukića šutira slabo i pravo u golmana Dujmovića. TSC je stvarao više šansi, već u 63. Duronjić je centrirao sa le ve strane a Zec za malo loptu zakačio glavom. Tumbasević je u 66. pokušao da pronađe na drugoj stativi, ali je loptu izbio Šimura. Milićević pokušava minut kasnije, šutira iznad gola. Na 3:0 povećao je Đuro Zec u 68. Izašao je sam pred golmana Dujmovića, nakon proigravanja glavom od strane Nenada Lukića. Babić je promašio ceo gol u 72. kada mu je lopta pala na nogu nakon kornera. Tek u 84. minutu su zapretili gosti, ali je Baić šutirao pravo u Filipovića. Do kraja je tempo opao i mreže su mirovale.

 

TSC u narednom kolu gostuje ekipi Proletera u Novom Sadu, u još jednom bačkom derbiju.

 

 

 

LLT Super liga Srbije 9. kolo

Gradski stadion u Senti

Sudije: Novak Simović, Nikola Đorović, Miloš Simović, Đorđe Maksimović

Žuti kartoni: Milićević, Tomanović (TSC) Milošević (Spartak ŽK)

TSC: Filipović, Varga, Babić, Antonić, Petrović (-Ponjević), Tomanović, Santrač (-Tumbasević), Zec (-Đurić), Milićević, Banjac (-Duronjić), Lukić (-Silađi)

Spartak ŽK: Dujmović, Shimura, Jočić, Vidović, Milošević, Savković (-Mažić), Marčić (-Đurasović), Vidaković, Tufegdžić (-Bijelović), Denković (-Šormaz), Nikolić (-Baić)

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *