TSC: Napadačkim fudbalom do Superlige

Prvi tim Fudbalskog kluba TSC Bačka Topola priprema se od ponedeljka na Zlatiboru, gde se u ekipu uklapa i šest novih igrača, pojačanja koja u novoj sezoni treba da pomognu da TSC ostvari plasman na jedno od prva dva mesta u Prvoj ligi Srbije i tako se plasira u najviši rang takmičenja, u Superligu.

Bastajić, Varga, Filipović, Milisavljević, Plavšić, Pintér

Menadžment TSC, predsednik kluba Sabolč Palađi, sportski direktor Zoltan Sabo i šef stručnog štaba Predrag Rogan izrazili su zadovoljstvo kvalitetom igrača koje su doveli u prelaznom roku.

Od napadača Nebojše Bastajića, golmana Nenada Filipovića, defanzivca Borisa Varge, veznog igrača Miloša Plavšića, ofanzivnog veznog igrača Miloša Milisavljevića i napadača Norberta Pintera u klubu očekuju da će se brzo prilagoditi igri i ambicijama kluba.

Šef stručnog štaba Predrag Rogan pohvalio je novajlije u svom timu ocenjujući da su došli odgovarajuće pripremljeni, te da su odmah mogli da rade sa ostatkom tima. „Idemo polako, trening po trening, svaki sledeći izlazak na teren je najvažniji, tu su i prijateljske utakmice. Imamo vremena da se pripremimo i uigramo do početka sezone u kojoj ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu“, rekao je Rogan.

„Maksimalno smo svi u timu posvećeni obavezama, a mi ćemo to najbolje pokazati na terenu, gde ćemo, verujem, ispuniti naše ciljeve i već u junu naredne godine TSC bude tamo gde mu je mesto, da bude ozbiljan faktor srpskog fudbala“, dodao je Rogan.

Predsednik kluba Sabolč Palađi rekao je da je zadovoljan do sada urađenim na pripremama i onim treninzima koje je pratio. „Bilo nam je važno da pre početka priprema završimo sve transfere i formiramo tim koji će predstavljati TSC u novoj sezoni. Mislim da će momci koji su stigli doprineti da naš tim u predstojećoj sezoni bude jači nego u prethodnoj“, kazao je Palađi.

Sportski direktor Zoltan Sabo podsetio je da takmičenje za TSC počinje 11. avgusta.

„Neće se menjati naš stil igre, a smatramo da se novi igrači potpuno uklapaju u naše planove. To su adekvatna pojačanja na raznim pozicijama, a od njih očekujemo da to potvrde na terenu“, rekao Sabo.

Sabo je istakao da TSC želi da neguje napadački fudbal, kakav je igrao u prolećnom delu prošle sezone. „Tada smo stvarali šanse i postigli veliki broj golova, a pri tome smo imali i stabilnu odbranu. Takvu igru želimo još da unapredimo. Nadam se da ćemo na taj način osvojiti jedno od prva dva mesta na tabeli za plasman u Superligu“, rekao je Sabo.

Sportski direktor Sabo je podsetio i da će TSC Bačka Topola u predstojećoj sezoni biti domaćin na stadionu u Senti, s obzirom na to da se u Bačkoj Topoli radi na novom stadionu. „Očekujemo podršku navijača iz Sente i okolnih mesta, kao i naših prijatelja iz Bačke Topole, koji su ove godine bili verni gledaoci. Verujemo da će nam navijači pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve“, rekao je Sabo.

Sezonu 2017/2018. ekipa FK TSC je završila na četvrtom mestu Prve lige Srbija sa osvojenih 54 boda iz 15 pobeda, 9 remija i 6 poraza.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *