TSC dočekao dojučerašnjeg mađarskog prvoligaša

TSC je odigrao i drugu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za start prvenstva Prve lige Srbije. Susret je bio medjunarodnog karaktera jer je TSC dočekao dojučerašnjeg mađarskog prvoligaša, ekipu Bekeščabe. Na kraju miroljubivo, susret je završen rezultatom 1:1.

tscTrener Kurćubić sa svojim saradnicima može da bude zadovoljan izdanjem svojih izabranika na ovom meču. Šansu je ponovo ukazao 22-ci fudbalera (2 kompletne postave po jedno poluvreme) koji su mnogo bolje odigrali nego pre nedelju dana kada su se sastali sa subotičkim superligašem Spartakom i sigurno kako vreme bude odmicalo do početka prvenstva biće to još bolje. Da su se Topolčani zaželeli pravog fudbala dokaz je puna zapadna tribina (više od 600 gledalaca) koji su aplauzom dočekali i ispratili aktere ove međunarodne prijateljske utakmice.

TSC je bio bolji rival tokom celog susreta, mada su prvi zapretili gosti na samom startu kada se istakao golman domaćih Jorgić i fenomenalnom intervencijom spasao svoj tim. U 15. minutu backotopolski plavo-beli dolaze do prednosti nakon sjajnog solo prodora i egzekucije Eraka. Imali su Topolčani u prvih 45 minuta još nekoliko lepih prilika za postizanje gola, pre svega mladi Jovanić, ali mreža Mađara se više nije tresla. I u 2. poluvremenu image-0-02-05-43dfe886e21ef1f415d70a3bce25b2e9b7c13bac568f855f057744d58ff6194c-Vkada je na teren istrčalo novih 11 fudbalera domaći tim je bio bolji i konkretniji. Sredinom ovog perioda igre dosuđen je penal za TSC. Čordašić je izveo kazneni udarac tako što je popularnom ,,panjenkom“ prevario golmana gostiju, ali je lopta završila na prečki gostujućeg gola. Kazna je usledila u 75 minutu kada su gosti jedan od retkih napada pretvorili u gol za izjednačenje nakon gužve u kaznenom prostoru domaćih.

Sve u svemu jedno lepo fudbalsko poslepodne na stadionu u Gradskom parku, a odmah nakon susreta Topolčani putuju na Zlatibor na završne pripreme, gde će trener Kurćubić sa svojim saradnicima uraditi finu glazuru i pripremiti ekipu za teške izazove koje će ih čekati u Prvoj ligi Srbije. Na Zlatiboru je predviđeno i odigravanje još nekoliko prijateljskih utakmica (Sloboda iz Užica, Lovćen sa Cetinja, Metalac iz Gornjeg Milanovca), a po povratku u naš grad uslediće generalka, a to će najverovatnije biti novi srpskoligaš Bečej.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *