TSC: Cilj plasman u Prvu ligu Srbije

BAČKA TOPOLA – Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole predstavio je danas nove stručnjake, sportskog direktora Zoltana Saboa i šefa stručnog štaba A tima Petra Kurćubića.

2017-06-07 11.25.44 (1)Na konferenciji za novinare, održanoj u Muzeju Bačke Topole, Sabo i Kurćubić su izrazili zadovoljstvo angažovanjem u TSC Bačka Topola i istakli da veruju u napredak i razvoj tog kluba.

„Naš prvi cilj je plasman u Prvu ligu Srbije. Za to su nam potrebna adekvatna pojačanja, koja bi stabilizovala ekipu“, rekao je Sabo i dodao da će u TSC dovesti igrače koji mogu da pomognu da se taj klub u narednom periodu plasira i u Super ligu Srbije.

Prema njegovim rečima, u klubu su stvoreni dobri uslovi za rad, a postavljeni ciljevi su ostvarivi. „Siguran je da tako ozbiljan projekat kluba trenutno nema niko u Srbiji“, dodao je Sabo.

Novi šef stručnog štaba Petar Kurćubić istakao je da je veoma zadovoljan ambicijama koje pokazuje TSC kao klub i da je dugoročan plan rada bio presudan da se lako opredeli.

„Ovde imamo jednu pravu fudbalsku priču, na dobrim osnovama. Vizija koju ima TSC je dugoročna, pa je pravo zadovoljstvo naći se u ovakvoj sredini“, kazao je Kurćubić.

On je takođe izrazio zadovoljstvo ambicijama i ciljevima kluba da se plasira u najviši rang takmičenja u Srbiji. „Imamo jedan stabilan klub, u kome već postoje dobri uslovi za rad, a oni će uskoro biti još bolji“, kazao je Kurćubić.

TSC KonferencijaPredsednik kluba TSC Bačka Topola Sabolč Palađi rekao je da se klub opredelio da anagažuje iskusne stručnjake, koji u svakom smislu mogu da unaprede rad u klubu i da pomognu u stvaranju jednog profesionalnog sistema. „Na taj način želimo da, korak po korak, razvijamo fudbal. U Bačkoj Topoli igraće se prvoligaški fudbal“, rekao je Sabolč.

Vlasnik SAT-TRAKTA, generalnog sponzora TSC Bačka Topola, Janoš Žemberi podsetio je da klub gradi Fudbalsku akademiju, zahvaljujući višemilionskoj donaciji Fudbalskog saveza Mađarske.

„Klub iz Bačke Topole imaće, kada akademija bude završena, najbolje moguće uslove za rad i napredak. Želimo da, za ono što nam je pruženo, uzvratimo i vrhunskim rezultatima A tima“, rekao je Žemberi.

Žemberi je podsetio i da mlađi sastavi TSC Bačka Topola već godinama beleže odlične rezultate u domaćim takmičenjima, ali i na međunarodnim turnirima. „Rad sa mladima ostaće prioritet TSC Bačka Topola, ali sada, dovođenjem iskusnih i stručnih ljudi, stvaramo uslove i da rezultate sa A timom podignemo na viši nivo“, dodao je.

Zoltan Sabo imenovan je na funkciju sportskog direktora 1. juna, dok je Petar Kurćubić preuzeo A tim TSC Bačka Topola 8. maja.

Žemberi 1Sabo je kao profesionalni fudbaler igrao za beogradski Partizan, novosadsku Vojvodinu, a imao je i internacionalnu karijeru u Mađarskoj, Bugarskoj, Južnoj Koreji i Japanu. Nakon fudbalske karijere posvetio se trenerskom poslu. Radio je kao šef stručnog štaba Proletera iz Novog Sada, Jagodine, Hajduka iz Kule, kao i šef skauting službe Videotona u Mađarskoj. Bio je i pomoćni trener Vojvodine i trener Liteksa iz Bugarske.

Kurćubić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri bio šef stručnog štaba u beogradskom Radničkom, Obiliću, apatinskoj Mladosti, Banatu iz Zrenjanina, FK Novi Sad, ČSK iz Čelareva, Hajduka iz Kule, Spartaka iz Subotice, FK Novi Pazar, a pre dolaska u TSC bio je trener banjalučkog Borca. Trenerskim poslom bavio se i u Slovačkoj, Makedoniji, u Azerbejdžanu.

“Topolski Sportski Club” (TSC)

Prvi fudbalski klub u Bačkoj Topoli formiran je 1912. godine a zvanično postoji od 1913. godine pod imenom „Topolski Sportski Club“ (TSC). Klub je gradski, a generalni sponzor kluba je kompanija „SAT-TRAKT” DOO iz Bačke Topole. Predsednik kluba je gospodin Sabolč Palađi. Tim se trenutno takmiči u Drugoj ligi Srbije.

 

 

12 komentara

  1. barem nesto pozitivno da se desi u ovoj sumornoj topoli

     
  2. Fantazija……..oni koji ne pobegnu u Mađarsku, Slovačku i sl. imaće priliku da novac skupljen od plastičnih čaša,flaša i čepova pametno ulože u ulaznicu za fudbalsku utakmicu TSC – Mrčajevci koja će prerasti u tradicionalni derbi Srpske fudbalske lige. Imaće priliku da na terenima fudbalske akademije ( nauka) u počasnoj loži gledaju ovog iz Bajše i da se setno podsećaju gradskog stadiona podignutog 1911 a kojeg će dotični lakomisleno da im sruši. Koga ste izabrali da vas vodi bolje nismo ni zaslužili……….a ja ću namerno da navijam za Mrčajevce u inat hohštaplerima.

     
    • pa da, bolje da ne bude nista u gradu, rusiti sve. trebalo bi taj novac koja je dosla od madjarske vlade saljiti nazad, sta ce nam ovo.
      inace, stadion nije podignut 1911, te godine fudbalski teren je jos bilo na mestu vasarista.
      ti ostani kod kuce i onda ako ce topola igrati protiv kragujevca, uzica, pirota, novog pazara…

       
      • Na osnovu retorike koju koristiš i po nicknamu sepp pretpostavljam da si Nemac. Čak ni tvoji preci u prethodna dva svetska rata nisu ovoliko rušili ( to što ste streljali 100 za jednog ima ko Vam pamti, trenutna Srpska vlast ne ). Nije stvar u tome kada je stadion napravljen već da li iko ima prava da ga ruši………..koga ugrožava, tebe ? mena ? ili Mađarsku investiciju ? Uostalom u pravu si da investicije Mađarske treba vratiti, apsolutno sam siguran da bi Mađarski narod bio mnogo srećniji da se Mađarski novac troši u Mađarskoj za potrebe ondašnjeg naroda a ne da se troši u (ne)prijateljskoj zemlji za potrebe bogaćenja lokalnih velmoža. Iskreno i mi Srbi ćemo biti mnogo srećniji kada se smeni izdajnička vlast u Srbiji koja godinama rasprodaje deo po deo ove lepe zemlje i pravi koalicione paktove sa osvedočenim neprijateljima . Kao stanovnik Topole i državljanin republike Srbije koja te je iškolovala, lečila i podigla apsolutno sam uveren da se slažeš sa ovim stavom , zar ne sepp ? Ili možda grešim pa si ti na onoj drugoj strani ?

         
        • ali ako ce stadion ostati ovakav kakav, za 20 godina nemoj biti medju prvima koji kritikuju nadlezne zasto nisu modernizovali. nikog ne ugrozava, ali treba da rade na tome, ako klub ima vece ciljeve nego da docekuje ekipe iz vojvodjanskih sela. znas, i iz tih sela u kojima i dalje mozes naci i kuce nemaca, i kad sledeci put setas po parku, pored teniskog terena se seti ko je koga streljao 100 za jednog.
          sto se pare tice, sigurno bi njima radovali i u madjarskoj, ali te pare ne idu u celarevo, gde ne zive madjari u tako velikom broju. ako ce srbija da podrzava trepcu iz mitrovice, kazi da te pare treba da ostaju u srbiji. i ne gresis, jer nisam glasao ni za jednu partiju na koje mislis. danas citam zurnal, i ja cekam da dodju ekipe iz takvih srpskih gradova koje sam vec pomenuo, jer u toj ligi sada ima samo dva „mrcajevca“.

           
          • Dragi sepp ,

            Pozdravljam tvoj „pokušaj „da odgovoriš ali je odgovor ostao prilično nedokučiv. Kao prvo naopako da se za 20 godina ništa ne promeni……..na ključnim mestima u opštini već veoma dugo imamo kvalifikovane stručnjake – trenutni gradonačelnik je tesar a nadamo se da će u sledećem mandatu i neki istaknuti član SVM-a bar zidar doći u prvi plan. Kao što vidiš kadrova nam za građavinske radove nikad neće ponestati, od čelnika opštinske uprave u svako doba može da se formira građavinska grupa !
            Što se tiče prostora oko teniskog terena i događaja pred sam kraj rata pretpostavljam da misliš na odmazdu Crvene armije – ključna reč ODMAZDA ( osveta ) kao posledica zločina koje su počinili pripadnici vermahta i njihovih slugu. Nadam se da shvataš da nisu svi narodi kao Srbi skloni praštanju.
            Znam da me nećeš poslušati ali bih ti preporučio da malo promeniš štivo iz kojeg se edukuješ pa da umesto žurnala uzmeš neki udžbenik istorije koji verovatno u školi i nisi koristio prečesto a može bar malo da ti proširi percepciju.

             
  3. Dragi sepp,

    Moj prethodni post je administrator obrisao jer se plaši reakcije ljudi na pozicijama u opštini tako da ću ovaj put preskočiti njihove ličnosti i dela. Ne želim admina da dovedem u nezgodan položaj.

    Ali da se mi vratimo prvobitnoj temi gradskog stadiona, neću ja kritikovati nadležne zašto nisu modernizovali stadion, zašto bi se oni uopšte bavili imovinom koja pripada gradu i građanima Bačke Topole ? Ogromna većina onih koji se pitaju nije iz ove sredine, ili su iz okolnih sela ( ukoliko je reč o pripadnicima nacionalne manjine) ili su došli posle 1995 sa okupiranih Srpskih teritorija, u svakom slučaju i jedne i druge nije briga za imovinu od opšte društvenog značaja. Lakše je to sve porušiti i za podignutu ruku u skupštinio dobiti adekvatn8 sumu koju deli onaj koji ima najviše koristi od toga i ko je od početka lobirao za takav scenario(namerno izbegavam imena kako bi admin mogao mirne duše ovo da objavi ).

    p.s. što se tiče onih navoda o streljanju kod teniskih terena liebe sepp predlažem ti da umesto žurnala uzmeš udžbenik iz istorije koji si očigledno tokom školovanja zanemarivao, možda ti se stvari malo izbistre.

     
    • Poštovani „no pasaran“,
      vaš post nije obrisan. Verovatno je nesporazum u pitanju.

      Srdačan pozdrav i hvala što nas čitate.

      Redakcija
      mojabackatopola.rs

       
    • streljanje kod sadasnjeg teniskog terena kao navod? osveta crvene armije? i ti kazes meni da citam istoriju. kakvu, onu koja ne prica o zlocinima partizana?
      ti pitas koga ugrozava stadion. ja pitam koga ugrozava nov stadion i klub u drugom rangu drzavnog takmicenja? da ne zaboravimo, pare dolaze iz madjarske i iz dzepa zemberija. nema mnogo sanse da on zaradjuje vise na ovom projektu, nego sto je vec dao za fudbal.

       
  4. Pobednici pišu istoriju ! Da ne zaboraviš ni ti ni tebi slični ne trebaju nam Mađarske pare niti ičije druge. Ako se sami ne izborimo protiv neprijatelja ne treba ni da postojimo. Bez obzira u kom obličju oni bili……..neće uvek Srbi trpeti budale,ulizice i izdajnike na vlasti. Ničija nije do zore gorela……….

     
    • kakav autogol, kazes da bih trebao da citam istoriju, koju pisu pobednici, tj nije objektivna.
      ko ste vi, cetnici? nisam znao da i vi koristite ovaj slogen. ali ovde nista nije cudno, kad desnicari navijaju za crvenu zvezdu…
      a nama ne treba pare iz rusije, ni iz cetnickih krugova. rekao bih da navijas onda za micunovo, ali posto ne znam ko sve radi i igra tamo, bolje da osnovite svoj klub. obecavam, necu nikad da odem na utakmicu kod vas.
      jesi gledao film how harry became a tree od paskaljevica? preporucujem.

       
  5. Kojim vama ne trebaju pare iz Rusije ?? Imaš li ti to neku grupaciju oko sebe kojima nisu mile pare iz bratske nam Rusije ? Tebi i tvojima izgleda nije bilo dosta ? Teško učite, ne pamtite? Imaš li ti sepp neku drugu domovinu osim ove u kojoj bi da rušiš ? Hoćeš li novac samo iz zemalja koje imaju istoriju okupacije Srpskih teritorija a smetaju ti Ruski đengi ?

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *