TRI OD TRI ZA TSC!

U trećem kolu Super lige Srbije ekipa TSC iz Bačke Topole savladala je novopečenog superligaša ekipu Kolubare iz Lazarevca sa čak 4:0.

 

Foto: FK TSC (Dejan Milić)

 

Odlazak Nenada Lukića nije poremetio napad plavih. U špicu se našao novajlija Stanojlović a iza njega su mu podršku davali Banjac i Zec. Prvo poluvreme dosta otvoreno sa mnogo šansi. Kapiten Tomanović doveo je domaće u vodstvo u 11. minutu prelepo plasiranim šutem van kaznenog prostora. Ovo je njegov drugi gol na tri meča. Stanojlović je zatim propustio dve dobre šanse da bi u 31. minutu pogodio glavom nakon izvedenog kornera. To je ujedno i prvi pogodak mladog napadača za novi klub. Đuro Zec je takođe imao odličnu priliku ali je na poluvremenu ostalo 2:0 najviše zahvaljujući golmanu Kolubare Puletiću.

 

U drugom delu gosti vrše odmah tri izmene i kreću ofanzivno. Uspeli su i da postignu pogodak koji je nakon konsultovanja VAR poništen zbog ofsajda. Strelac nepriznatog gola bio je Đenić. Minut je bio 59. a ponovo je VAR reagovao i dosuđen je penal za TSC. U odsustvu Lukića ulogu izvođača je preuzeo Zec i pogodio za 3:0. Još jedan prvenac viđen je u 73. minutu kada je Stefan Vukić zatresao mrežu gostiju posle asistencije Banjca.

 

Nakon meča, trener Mladen Krstajić je istakao:

 

„Znate da nam je Nenad Lukić otišao i to je veliki hendikep za nas, bez obzira što imamo zamene. Treba još vremena da neke stvari idu na bolje i da kako vreme odmiče moramo da dobijemo samopouzdanje i uđemo u ritam gde nema nazad. Moramo da se ponašamo kao ekipa koja želi u vrh tabele srpskog fudbala i tako ćemo da igramo“.

 

 

TSC nakon tri kola ima 9 bodova i uz gol-razliku 10:2 nalazi se na drugom mestu na tabeli. U narednom kolu gostuje ekipi Radničkog iz Niša.

 

Takođe, otvaranje stadiona u Bačkoj Topoli je najavljeno za 3. septembar ove godine kada će TSC ugostiti ekipu šampiona Mađarske, Ferencvaroš.

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *