TOPOLČANKE MAKSIMALNE

Košarkašice Topolčanke su upisale i treći trijumf u ovogodišnjem prvenstvu,imaju stoprocentan učinak i na vrhu su prvenstvene tabele.

Sinoć su žuto – crne savladale ekipu Stare Pazove u gostima koju sa klupe predvodi naša Bačkotopolčanka Renata Mužević sjajna bivša košarkašica, danas trener, a najbolji igrač i lider ovog mladog i perspektivnog tima je njena ćerka Aleksandra Mužević koja je tokom svih 40 minuta igre zadavala glavobolju treneru Šegrtu i njenim čuvarima.
Na kraju 77:62 za naš tim.

Reklo bi se jedna lagana, rutinska pobeda,ali daleko od toga.Domaće predvođene već spomenutom Aleksandrom Mužević (37 poena,38 indeks korisnosti) su do 4 minute pre kraja bile u igri (Topolčanka vodila 66:62),a potom su naše devojke odigrale fantastičnu završnicu,naročito u defanzivi ne dozvolivši protivniku da postigne koš do kraja utakmice.

Prva četvrtina je pripala domaćim košarkašicama minimalnim vođstvom 19:17.U drugoj na krilima raspoložene za igru Slađane Radulović Topolčanka je preokrenula rezultat i na veliki odmor otišla sa prednošću od 38:32.
Topolčanka je iskusno i strpljivo čuvala stečenu prednost,a sve devojke koje su ulazile na parket su dale doprinos da se udari pečat novom trijumfu,iako trener Šegrt na ovom susretu nije mogao da računa na Tamaru Jokić koja je u prošlom kolu protiv Ljubovije bila najbolji akter utakmice.

Slađana Radulović na kraju junakinja pobede Topolčanke u Staroj Pazovi.Pored 28 postignutih poena, imala je 13 skokova i 9 asistencija (indeks korisnosti 35).Ivana Curaković i pored nešto slabijeg izdanja u prvih 20 minuta, u 2.poluvremenu odlična, ubacila je 19 poena,a najstandardnija u prva tri kola i ovog puta obavila ogroman posao pod oba obruča Danijela Grahovac koja je postigla 15 poena i uhvatila 17 lopti.

Nakon ovog susreta košarkašice Topolčanke ulaze u niz znatno težih protivnika i utakmica. Prvo iskušenje ih očekuje u subotu 23.10.2021. godine kada dočekuju ekipu Mileševke iz Prijepolja za koju nastupa prošlogodišnji MVP lige Nataša Bučevac. Utakmica počinje u 15 h i 30 min.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *