Topolčanke dočekale neporaženu ekipu Novosadske ženske košarkaške akademije

U derbiju 16. kola 2. ženske lige Srbije košarkašice Topolčanke su na svom terenu dočekale jedinu neporaženu ekipu u dosadašnjem toku prvenstva, ekipu Novosadske ženske košarkaške akademije. Posle velike borbe Novosađanke su u samom finišu utakmice ipak uspele da ostanu nepobeđene i u Bačkoj Topoli, iako su izabranice Mirka Kujundžića tokom većeg dela susreta imale prednost, istina minimalnu i igrale odlično. Na kraju 52:49 za gošće iz Novog Sada.

kk topolcankaUtakmica je po uzbudljivosti, borbenosti i svime onim što su prikazale igračice oba tima apsolutno opravdala naziv derbija kola. Domaće košarkašice su bez respekta ušle u ovaj susret protiv favorizovanih gošći i tokom cele utakmice bile u najmanju ruku ravnopravan protivnik, a posmatrajući sa tribina rekli bismo čak i bolji. Tokom cele utakmice nijedna od ekipa nije uspela da ostvari neku veću prednost i reši pitanje pobednika ranije. Utakmica je rešena na samom kraju gde je i sreća okrenula leđa domaćim košarkašicama. Naime, igračica gošći Slađana Lukić postigla je trojku i to od tablu i tako dovela svoj tim u vođstvo. Posle time-outa trenera Kujundžića do kraja utakmice je preostalo da se odigra još 5 sekundi. Lopta je stigla do jedne od najiskusnijih u redovima Topolčanke beka Dragane Kekezović koja na kraju nije uspela da pogodi i donese svom timu bar produžetak. Međutim ne možemo da se ne otmemo utisku da je ona pilikom ovog pokušaja šuta bila faulirana, ali sudije nisu imale hrabrosti da dunu u svoju pištaljku. Utakmicu je inače pratio veliki broj gledalaca koji su bili vetar u leđa košarkašicama Topolčanke i na kraju utakmice su zadovoljni otišli kući posle prikazane igre domaćih košarkašica, ali i malo razočarani zbog poraza, jer su se neprikosnovene Novosađanke u Bačkoj Topoli provukle kroz iglene uši.

U ekipi Topolčanke najefikasnija je bila Jelena Zorić koja je postigla 16 poena, dok je kod gošći Lara Radulović postigla 15. I pored ovog poraza ekipa Topolčanke čvrsto drži treću poziciju na tabeli iza ŽKA i Stare Pazove, a u narednom kolu Topolčanke gostuju u Novom Sadu ekipi Proletera gde se nadaju povoljnom rezultatu i povratku na pobednički kolosek u samom finišu prvenstvene trke pred početak plej of takmičenja.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *