TOPOLČANKA POČELA PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Košarkašice Topolčanke posle bajkovite debitantske sezone u 2 ŽLS gde su zauzele 3.mesto na kraju prvenstva i za dlaku im izmakao plasman u elitu srpske ženske košarke počele su pripreme za novo prvenstvo i nova iskušenja koja će ih tamo čekati od početka oktobra meseca.

Nakon zasluženog skoro tromesečnog odmora za iskusnije igračice gde mlađe i nisu prestajale sa radom trener Šegrt je okupio tim i odmah se krenulo sa paklenim treninzima.

Ekipu je napustila dugogodišnji kapiten Jelena Zorić koja je pojačala povratnika u elitu i nekadašnjeg višestrukog prvaka države,ekipu Vršca.

Rukovodstvo kluba nije sedelo skrštenih ruku. Sportski direktor i živa legenda bačkotopolske košarke Mirko Kujundžić je u redove Topolčanke doveo tri pojačanja i to velika kao zamenu za odlazak kapitena. Radi se o Tamari Jokić koja je prošle sezone nastupala za Proleter iz Zrenjanina i jedna je od najzaslužnijih za povratak Zrenjaninki posle samo godinu dana u 1 ŽLS, zatim Jeleni Tadić koja je došla iz ŽKA, a poslednje pojačanje je osvajačica srebrne medalje sa EP za kadetkinje u Šopronu Ivana Curaković.

O početku priprema i ambicijama za novu sezonu trener Dejan Šegrt je izneo svoja očekivanja :

– Zadovoljan sam dosadašnjim delom priprema.Zahvalnost upravi što je obezbedila kvalitetna pojačanja koja će nam doneti čvrstinu i raznovrsnost u napadu i obrani. Ambicije su slične prošlosezonskim,da iz utakmice u utakmicu rastemo kao tim i da na svakoj utakmici damo naš maksimum,pa ćemo na kraju videti za šta nam je to bilo dovoljno.

Tamara Jokić, pojačanje Topolčanke od ove sezone takođe je iznela svoje prve impresije po dolasku u klub

– Došla sam u novu ekipu, novu sredinu, ovo je novi izazov za mene. Što se tiče tima, zasnovan je na mladim igračicama i par iskusnijih što mi se i dopada jer gde je mladost, tu je i veća želja za igrom i dokazivanjem. Treneri, stručni štab kao i ekipa su me lepo prihvatili i ukazali poverenje, učinili da se osećam kao da sam tu već duži period, što je svakom igraču jako bitno. O ambicijama i cilju nadam se da će Topolčanka ove sezone završiti u Prvoj ligi, gde joj je sigurno i mesto.

Do starta prvenstva planirano je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Za sada su dve već dogovorene, 10.septembra Topolčanka će ugostiti prvoligaša, ekipu Vrbasa kojeg sa klupe predvodi jedna od legendi bačkotopolske ženske košarke, dugogodišnji kapiten Vesna Džuver i 16.septembra kada će se izabranice Dejana Šegrta u Vrbasu sastati sa juniorskom reprezentacijom Švedske.Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *