Topolčanka u Novom Sadu ostvarila ubedljivu pobedu

kk topolcankaU utakmici 17. kola 2. ženske lige Srbije Topolčanka je gostovala u Novom Sadu ekipi Proletera i ostvarila ubedljivu pobedu kako su i najavile uoči ovog susreta i tako nastavile pobednički niz prošlog vikenda protiv lidera ŽKA. ŽKK,,Proleter“ (Novi Sad)-ŽKK,,Topolčanka“ 37:88

Od samog podbacivanja lopte na početku susreta bačkotopolske žuto-crne su jasno stavile na znanje domaćim košarkašicama da su došle u Novi Sad po pobedu i nova 2 boda koja ih učvršćuju u vrhu prvenstvene tabele. Dobrom i čvrstom odbranom, naročito u 2. četvrtini kada je domaći tim postigao svega 2 poena, Topolčanke nisu dozvolile igračicama Proletera da poentiraju, dok su na drugoj strani briljirale najiskusnije Jelena Zorić i Dragana Kekezović koje su rešetale koš rivalki, pa je rezultat na poluvremenu glasio 47:11 u korist Topolčanke. U 2. poluvremenu trener Kujundžić šansu je pružio mlađim igračicama sa manjom minutažom a na kraju susreta konačan rezultat 88:37 za Topolčanku. U ekipi Topolčanke najefikasnije su bile Jelena Zorić i Dragana Kekezović koje su postigle po 26 poena, a odlična je bila i Gordana Cvetković naročito u ofanzivnom skoku.

U narednom kolu Topolčanka dočekuje ekipu Sivca, a ovaj susret je zakazan za nedelju 25.02.2018. od 18h u sali OŠ ,,Čaki Lajoš“.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *