TOPOLČANKA DOMINANTNOM IGROM OVERILA PRVO MESTO NA POLUSEZONI

Kako su započele ovogodišnje prvenstvo tako su i završile prvi deo sezone košarkašice Topolčanke. U velikom stilu. Žuto-crne su u okviru 11. kola 2 ŽLS na svom terenu savladale mladu ekipu Ljubovije ubedljivo sa 86:51.

Topolčanka je od samog starta nametnula visok ritam i već nakon prvih 10 minuta je bilo jasno da će naše devojke rutinski zabeležiti novu pobedu i upisati nove bodove.

Nakon napornog puta i teške utakmice u Prijepolju trener Šegrt je odlučio da odmori svoje glavne igračice, a veću minutažu pruži i razigra ostatak tima. Sve te igračice ukazanu šansu shvatile su ozbiljno i odigrale na visokom nivou što samo može da raduje domaćeg trenera za nastavak prvenstvene trke. Sve igračice našeg tima koje su se našle u protokolu za ovaj meč upisale su se u listu strelaca, a najmlađa Teodora Marčeta je do sada nakupila najviše minuta na parketu 15, i pri tome postigla 2 poena i uhvatila 6 lopti od čega 4 u napadu.

Teodora Marčeta, Foto: Si Studio Digital

Posle dužeg vremena Nikolina Vitomir je pružila zapaženu partiju sa dabl-dabl učinkom (10 poena i 11 skokova). Najefikasnija u Topolčanki na ovom susretu bila je Danijela Grahovac koja je postigla 14 poena, dok je Dunja Zorić utakmicu završila sa 12 ubačenih pogodaka.

Vitomir i Grahovac, Foto: Si Studio Digital

U ekipi Ljubovije Ivona Radonjić je postigla 25, a kapiten tima Valentina Vasiljević 18 poena.

Ostaje žal što je na ovom susretu do sada bilo najmanje publike, a razlog je verovatno ležao u činjenici što se u isto vreme igrala finalna utakmica SP u fudbalu, pa su se mnogi odlučili da ostanu kod kuće i isprate ovaj sportski događaj.

Šansu za popravni bačkotopolska publika imaće u subotu 24.12.2022. kada će Topolčanka ponovo biti domaćin ovog puta ekipi Radničkog iz Beograda u okviru, 12. kola 2 ŽLS. Biće to ujedno i poslenja utakmica naše ekipe pred pauzu koja će uslediti do sredine januara. Početak utakmice je zakazan za 18h.

 

2 komentara

  1. Sve cestitke devojkama, treneru, sekretarima, upravi kluba .
    Veliki rezultat, nadamo se da ce neko iz opstine prepoznati ovaj projekat i pomoci da pored fudbalskog imamo i zenski kosarkaski klub u prvoj ligi.

    samo jedna dilema postoji, da li se funkcija u klubu dobija samo lepim i elegantnim oblacenjem ili se mora i nesto uraditi i doprineti klubu ?

    U narednu godinu jos jace ka postavljenim ciljevima!!

     
  2. Svaka cast,kakva dominacija. Sada sportski direktor da zasuce rukave i nadomesti odlazak Muzevicke jednim pojacanjem tokom zimske pauze. Neka jos jednom pokaze svoju velicinu i pregovaracke sposobnosti. Medar je uz Dejana glavna osovina.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *