Topola Kup 2015/16

Utakmicama za treće mesto i finalnim mečevima, dodelom nagrada za najbolje ekipe i pojedince u sve tri kategorije, završen je još jedan turnir u malom fuzaciji Dečije sportske organizacije „Čuvari dečijeg sporta“. Finalne utakmice su privukle veliku pažnju ljubitelja igre na petoparcu, pa se na tribinama okupilo oko 500 gledalaca.

U konkureciji pionira u utakmici za 3.mesto Gunaroš je savladao najmiađi sastav ove godine na turniru, ekipu TSC 04 sa 4:0.

U ovoj konkurenciji je odigrano i najneizvesnije finale, Iako nešto mlađi od od svog rivala ekipa Dortona je pružila snažan otpor Topolskim lavovima.Posle velike borbe tokom 30 minuta igre rezultat je bio 5:5. Penali su odlučivali pobednika u pionirskoj konkureciji za ovu godinu. Spretniji i sretniji su bili oni nešto starriji, ekipa Topolski lavovi i tek posle izvođenja penala slavili pobedu 7:6.

Najbolji strelac u kategoriji pionira bio je Kadar Balaž iz Gunaroša, koji je postigao 10 golova, a najbolji igrač Dragan Čubra iz Topolskih lavova.

U konkurenciji kadeta više uzbuđenja i vatre je viđeno u utakmici za 3. mesto , nego u finalu. Takođe posle velike borbe Otpisani su savladali Juventus sa 3:2 , golom u samom finišu meča i tako su osvojili 3. mesto.

U finalu MAXI BAD je opravdao ulogu favorita i slavio ubedljivu pobedu protiv Letećih Holanđana sa 8:3.

Najbolji strelci u kategoriji kadeta bio je Nikola Kuveljić iz MAXI BAD-a, koji je postigao 17 golova, a najbolji igrač je Nikola Buljovčić iz ekipe Otpisani.

I kod seniora, kao i kod kadeta, više uzbuđenja je viđeno u borbi za treće mesto gde su se sastali Njegoševo i Alarm sistem. Njegoševo je brzim golovima Pajačića na samom početku susreta povela sa 2:0. Do poluvremena Alarm sistem je smanjio na 2:1, a u drugom poluvremenu i preokrenuo rezultat u svoju korist, poveo sa 3:2. Demonjić je na dva minuta pre kraja izjednačio na 3:3, a kako su do kraja mreže mirovale, penali su odlučivali pobednika. Njegoševo je slavilo sa 6:5.

U velikom finalu Open arms je sasvim zasluženo savladao najprijatnije iznenađenje turnira ekipu  Čekićara sa 4:1.

Najbolji strelac u kategoriji seniora bio je Goran Grbić iz Čekićara sa 10 postignutih golova, a najbolji igrač Boroš Čongor iz pobedničkog tima Open arms.

Nagrade i priznanja najboljim ekipama i pojedincima uručio je nakon finalne utakmice seniora Janoš Žemberi, ministar za sport u SO Bačka Topola.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *