TIM KOJI SE NIKAD NE PREDAJE

Kakvu utakmicu su odigrale košarkašice Topolčanke i Radničkog iz Beograda u okviru 16. kola 2 ŽLS. Iako je Topolčanka u prvom delu sezone lako zabeležila pobedu na gostovanju u Beogradu protiv istog rivala, Beograđanke su doputovale u Bačku Topolu rešene da skupo prodaju svoju kožu i da pokušaju da naprave iznenađenje. I bile su veoma blizu, smešio im se trijumf, vodile tokom celog susreta sve do 10 sekundi pre kraja kada je najbolji strelac Topolčanke Tamara Jokić pogodila trojku kao kap i tako donela pobedu našem timu i neizmernu radost. Konačan rezultat 69:68 za Topolčanku.

Nervozno su žuto-crne ušle u utakmicu što je rasterećena ekipa Radničkog znala da iskoristi i reši prvu četvrtinu u svoju korist 18:8. Škripalo je u redovima domaćeg tima naročito u fazi napada u prvih 20 minuta pa su Beograđanke sasvim zasluženo na veliki odmor otišle sa prednošću od 33:25.

Drugo poluvreme je proteklo u nastojanju izabranica Dejana Šegrta da uhvate rezultatski priključak. To im je pošlo za rukom u samom finišu utakmice pre svega fanatičnoj borbenošći i agresivnoj odbrani. Što je najvažnije proradio je i šut u samoj završnici za 3 poena. Postignute su 4 trojke u veoma kratkom vremenskom intervalu, a veliki doprinos ponovo je dala i publika koja je u tim trenucima bila šesti igrač domaćeg tima i nosila ga do možda najznačajnije pobede u dosadašnjem toku prvenstva protiv večeras odličnog protivnika iz Beograda.

Bila je ovo pre svega timska pobeda. I kad su mnogi 5 minuta pre kraja otpisali naš tim kada je Radnički u tim trenucima imao velikih 9 poena prednosti, naše devojke nisu poklekle i još jednom iskazale karakter pobednika i da imaju srce veliko kao avalski toranj.

Slađana Radulović postigla je 24 poena za naš tim, po 14 su ubacile Tamara Jokić i Danijela Grahovac, a Sonja Zorić 11. U ekipi Radničkog najefikasnije su bile Jelena Novković sa 24 i Milica Domazet sa 19 poena.

Topolčanku u narednih nedelju dana očekuju dva izuzetna važna i teška meča. Prvi je na rasporedu već u sredu kada će gostovati u Prijepolju ekipi Mileševke (odložena utakmica 15 kola) i u subotu u Novom Sadu protiv ŽKA u derbiju celog prvenstva protiv ekipe koja je nanela jedini poraz našim devojkama u dosadašnjem toku prvenstva.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *