Sreća, radost i zadovoljstvo na licima košarkaša Topole

Sreća, radost i zadovoljstvo na licima košarkaša Topole nakon odigrane utakmice 20. kola Prve srpske lige-sever gde su Topolčani u jednoj sigurnoj igri pred svojim navijačima savladali poslednjeplasirani tim na prvenstvenoj tabeli Radnički iz Kovina ubedljivo 98:80 i tako ih verovatno poslali u niži rang.

Opterećeni imperativom pobede puleni Mikloša Benčika su u susret ušli poprilično stegnuto pa su gosti iz Kovina u prvih 5 minuta utakmice imali minimalnu prednost. Topalov sa svojih 6 postignutih poena zaredom donosi prednost domaćinu koju domaći košarkaši više ne ispuštaju do samog kraja. Prvu četvrtinu Topolčani su rešili u svoju korist sa 19:11, a najzapaženiji kod plavo-belih u tom periodu igre bio je centar i kapiten Igor Topalov sa 8 postignutih poena i čak 7 skokova, od čega su 5 bili ofanzivni. Već nakon 5 minuta igre u 2. kvartalu Topola je stekla 21 poen viška pa je to bio znak treneru Benčiku da već u tim trenucima da šansu i mlađim igračima, pre svega Slavčevu i Čekeu. Ekipa Radničkog je iskoristila nešto slabiju petorku domaćih, pa je do poluvremena smanjila zaostatak na -15 (42:27). Početak 2. poluvremena trener Benčik kreće ponovo sa najjačom petorkom i samo 3 minuta igre bile su dovoljne da na semaforu zasija i rekordnih +27 (56:29)  uz sjajnu odbranu i lake poene iz tranzicije i polukontri i kontri. Poslednjih 10 minuta igre ponovo na terenu budućnost bačkotopolske košarke predvođeni povratnikom u tim Ilijom Hinićem i debijem dvojice 15-godišnjaka pred domaćom publikom Ilije Diklića i Vladislava Radovića. Najzapaženiji igrač večerašnje utakmice i tvorac pobede domaćeg sastava bio je Nikola Đuran sa 26 postignutih poena, a veliki doprinos dao je i kapiten Igor Topalov koji je ubacio 18 poena i koji je dok ovo pišemo verovatno postao otac jedne male Staše pa mu ovom prilikom čestitamo rođenje ćerkice. U ekipi iz Kovina istakao se Topić sa 22 ubačena poena.

U narednom kolu košarkaše Topole očekuje dug put u Pančevo, gostovanje ekipi Kris Krosa koju su Topolčani u prvom delu sezone lako i ubedljivo savladali. Ovoga puta neće to ići tako glatko, jer ekipi iz Pančeva gori pod nogama, ali ono što raduje sve u KK,,Topola“, trener Benčik će posle mnogo vremena na ovom gostovanju imati na raspolaganju kompletan tim.

Autor: Goran Medar

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *