SRCE NA TEREN I NOVA POBEDA

Košarkašice Topolčanke su u okviru 15.kola 2 ŽLS gostovale u Požegi i posle mnogo truda, zalaganja i prolivene znoji upisale i 12 trijumf u prvenstvu tako sačuvale lidersku poziciju na tabeli.

Savladana je domaća Sloga rezultatom 69:55. Bila je ovo definitivno najteža utakmica u dosadašnjem toku prvenstva. Trener Šegrt je imao veliku glavobolju pred ovaj susret. Sestre Zorić rovite, a Sofija Repček nije ni otputovala u Požegu zbog obaveza na fakultetu. Petorka Radulović – Čelebić – Sonja Zorić – Jelena Zorić – Grahovac je odigrala svih 40 minuta veoma teške i iscrpljujuće utakmice i zato zaslužuju veliki respekt i poštovanje za odanost klubu i grbu na dresu koji nose jer da napomenem Jelenu Zorić je tokom prethodne nedelje mučila prehlada,a Sonja se na poslednjem treningu pred put povredila,osetila je jak bol u predelu zadnje lože.Obe su stegle zube i odigrale svih 40 minuta.Jedino je Danijela Grahovac izašla kratko na 2 minuta gde ju je zamenila Đurnićka.

Što se tiče same utakmice obe ekipe su nervozno ušle u meč.Sredinom prvog perioda igre rezultat je glasio 2:2,a potom su se naše devojke prenule i prvu četvrtinu rešile u svoju korist 19:8.U drugih 10 minuta za nijansu bolja bila je ekipa Sloge i pre svega zahvaljujući dobroj igri najbolje domaće igračice Filipovićke Sloga je do poluvremena smanjila prednost žuto – crnih na 31:24.
Topolčanka je u većini mečeva lomila svoje rivale na startu 2.poluvremena. Ovoga puta desilo se suprotno.

Izabranice Dejana Šegrta punih 5 minuta nisu mogle da probace loptu kroz obruč i ekipa Sloge se potpuno vratila u susret i bila na putu da preokrene tok susreta u svoju korist za čega su i imali priliku. Na kraju 3.četvrtine minimalna prednost Topolčanke 43:42.U poslednjoj četvrtini stvar u svoje ruke preuzima Slađana Radulović i vodi naš tim do izuzetno vredne i značajne pobede za dalji tok prvenstva,mada i ostale devojke su ostavile srce na terenu, izgarale svih 40 minuta i na kraju burno proslavile trijumf.

Slađana Radulović je vodila Topolčanku do pobede sa 24 ubačena poena,ali treba spomenuti i ostale devojke.Jelena Zorić je postigla 15 poena, Sonja Zorić i Grahovac po 12 dok je Tatjana Čelebić na svoj konto upisala 6 poena i uspešno zamenila odsutnu sa ovog susreta Sofiju Repček.

U narednom kolu Topolčanke u subotu 30.01.2021. godine na svom terenu dočekuju ekipu Radničkog iz Beograda.Iako su žuto – crne slavile u duelu ova dva rivala u Beogradu u prvom delu prvenstva neće im biti nimalo lako da ponove taj uspeh, jer je ekipa Radničkog namučila neke pretedente za najviši plasman pre svega zrenjaninski Proleter i Karaburmu.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. Alal mu vera kako ih ćera! Bravo Deki majstore! 👍

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *