ŠAMPIONI, SVETOM, VELIČAJU IME BAČKE TOPOLE

Predsednik opštine Bačka Topola , Gabor Kišlinder i član opštinskog veća za sport i omladinu, Milan Janus, uručili su danas, najuspešnijim sportistima prigodne poklone – Danici Petkov u kategoriji juniora-bronzana medalja i Ognjenu Petroviću junioru, takodje osvajaču bronzane medalje, treneru reprezentacije Srbije Marinku Stojakoviću , Ljubici Mirković treneru TKD Sung“ Pačir i i Dejanu Djurasoviću, predsedniku Srpske ITF tekvondo federacije, na minulom Evropskom prvenstvu u tekvondou.

TEKVONDO-678x381
Foto: www.btpublicnews.co.rs

U  prostorijama opštine, predsednik  Gabor Kišlinder , uz čestitke i najbolje želje dobitnicima ovih priznanja,istakao da su ovi sportisti učinili pobednicima i sve nas. On je podsetio da se radi o višestrukim sportskim šampionima, koji niz godina pronose slavu našeg sporta i naše zemlje inaglasio da je najlepše kada da se raduje uspesima drugih.  Istakao je da su naši najbolji sportisti, pobeđujući u ime Bačke Topole  u konkurenciji mnogo većih i razvijenijih, svom narodu učvrstili i samopoštovanje i samopouzdanje.  Kišlinder je istakao da je dužnost nas ostalih da odamo priznanje onima koji su to zaslužili, i da će bezrezervno podrška na putu daljih uspeha ovih sportista biti nastavljena.

„Biti reprezentativac naše zemlje je čast, ali u isto vreme i velika obaveza, jer naši sportisti su navikli javnost na najbolje rezultate. Put ka vrhunskom rezultatu nije jednostavan proces“, istakao je  Milan Janus, ovom prilikom i najavio da će već sledeće godine  dati podršku perspektivnim sportistima i njihovim trenerima sa ciljem na narednim takmičenjima imamo još više osvojenih medalja iz  bačkotopolske opštine.

Trener reprezentacije Marinko Stojaković,  rekao je da je podrška mladim sportistima i njihovim trenerima koji su vrhunske rezultate ostvarili na međunarodnim takmičenjima i čast i obaveza, zato što put ka vrhunskom sportskom rezultatu nije jednostavan i zato što ga čine i pobede i porazi. „Biti sportista predstavlja posebnu misiju u društvu i spremnost na predan i sistematičan rad, često pun odricanja. Biti sportista, znači doneti odluku da budeš dobar uzor i da daješ uvek sve najbolje od sebe“, poručio je  Stojaković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *