SAMO NEBO JE GRANICA

Topolčanka je lider prvenstva 2 ŽLS i tu će ostati dok se ne nastavi drugi deo koji je zakazan za sredinu januara sledeće godine.U direktnom obračunu za čelo tabele Topolčanka je dočekala Proleter iz Zrenjanina.Obe ekipe su imale identičan skor pred ovaj susret zabeleživši dosada po 8 pobeda i 2 poraza.Topolčanka je u igri koja prevazilazi ovaj rang takmičenja pružila još jednu fenomenalnu partiju i savladala dojučerašnjeg prvoligaša sa 88:76 i tako im se revanširala za poraz sa otvaranja sezone.

Nije prošlo ni tri dana od prethodno odigranog derbija protiv Mileševke iz Prijepolja kada su odigrale svoj najbolji meč u sezoni, naše devojke predvođene svojim trenerom Dejanom Šegrtom su još jednom prijatno iznenadile,skupile snagu i izvanrednom igrom savladale favorizovane gošće,iako su se svi u klubu pribojavali da li će devojke uspeti da se oporave za još jedan težak i zahtevan meč.

Prvi period igre protekao je u atraktivnoj i efikasnoj igri oba rivala,koji je na kraju pripao Topolčanki 27:20.Do poluvremena žestoka,rekli bismo prava rovovska bitka gde su žuto – crne u jednom trenutku stvorile 15 poena viška,ali su gošće zahvaljujući Jeleni Bosnić malo smanjile razliku do se poluvremena.Ipak na veliki odmor Topolčanka je otišla sa dvocifrenom prednošću 49:39.

Zrenjaninke nisu želele da potpišu kapitulaciju u ovoj veoma važnoj utakmici, međutim Topolčanka na krilima tria Radulović – Repček – Jelena Zorić odbija sve atake gošći i kontroliše rezultat i dešavanja na parketu.U jednom momentu domaći tim je bio preopterećen sa ličnim greškama,pa su gošće na nepuna 4 minuta pre kraja uspele da se približe na -6 što je malo unelo i straha kod naših devojaka. Najiskusnije Slađana Radulović i Jelena Zorić preuzele su odgovornost na sebe a pridodala im se i Sofija Repček koja je ponovo pogodila neke važne trojke ( ukupno 5 od 6 pokušaja ) i tako ugasile i poslednju nadu Zrenjaninki da mogu da zabeleže pobedu i zadrže čelnu poziciju.
Slađana Radulović je predvodila naš tim do pobede sa 27 ubačenih poena,mlada Sofija Repček ubacila je 22 uz odličan procenat šuta,dok je Jelena Zorić uz 18 postignutih poena upisala i toliko skokova.U ekipi Proletera Jelena Bosnić postigla je 27 poena,a njoj uz rame bila je Zorana Lambić koja je ubacila 21 poen.
Do spuštanja zavese prvog dela prvenstva ekipu Topolčanke očekuje još jedna utakmica, najdalji put,gostovanje u Pirotu ekipi Gimnazijalca koju su Topolčanke lako savladale, zabeležile tada prvu pobedu u novom rangu takmičenja i od tada je krenuo ovaj sjajan, bajkoviti trijumfalni niz naših košarkašica.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. Napokon neke dobre vestii. Svaka čast treneru Dejanu Šegrtu i iskusnom Kujundžić Mirku koji su doveli klub u poziciju da se bore za ulazak u prvu ligu. Sa publikom i još boljom finansijskom podrškom, sledeće godine gledaćemo Partizan i zvezdu u Bačkoj Topoli!!! Igračice su zaslužile sve ovacije!!!! 👏👏👏🏀🏀🏀

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *