RUTINSKI DO NOVOG TRIJUMFA

Kako smo i najavili košarkašice Topolčanke su u okviru 18. kola 2 ŽLS dočekale pretposlednji tim na prvenstvenoj tabeli, ekipu Srema iz Sremske Mitrovice i zabeležile lagani trijumf rezultatom 78:50.

Srem je samo u prvih nekoliko minuta bio ravnopravan rival, a potom je proradila žuto-crna mašinerija. Do poluvremena su naše devojke ovaj meč već arhivirale jer su na veliki odmor otišle sa prednošću od 45:24.

Kao i u prošloj utakmici na gostovanju u Ljuboviji već na samom početku 2. poluvremena Topolčanka je otišla i na preko 30 razlike, pa je trener Šegrt izveo svoje najbolje igračice iz igre i nije ih više vraćao na teren, te je šansu pružio bačkotopolskoj mladosti. Ukazanu šansu u potpunosti iskoristila mlađana Jovana Belada koja je na svoj konto upisala 6 poena. Sremicama je pripao poslednji period igre pa su do kraja susreta samo uspele da ublaže i ovako visok poraz.

Najefikasnije u ekipi Topolčanke bile su Slađana Radulović i Danijela Grahovac sa 17 postignutih poena, Sofija Repček je ubacila 14, a Jelena Zorić 11 pogodaka. U ekipi Srema ubedljivo najbolja 15-godišnja Jelena Janković, inače kadetska reprezentativka koja je ubacila 16 poena, od čega 10 u prvoj četvrtini, gde je kompletan tim Srema ubacio ukupno 12 poena. Za Topolčanku sada predstoji paklen period, očekuju je tri veoma teške utakmice i tri derbija sa ekipama koje gaje takođe prvoligaške ambicije. Prva prepreka je ekipa Mileševke iz Prijepolja koje su Topolčanke pregazile u prvom delu sezone u našem gradu. Zbog važnosti utakmice i napornog puta OKK,,Topolčanka“ će prvi put posle dužeg vremena krenuti put Prijepolja dan ranije.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *