Prvi prijateljski meč TSC-a

FK,,TSC“-FK,,Spartak“ (Subotica) kombinovani sastav 0:2

Stadion u Gradskom parku. Gledalaca: 100.

Sudija: Bojan Paštar (Subotica).

Strelac: Krmar u 2. i 35. minutu.

FK,,TSC“ 1. poluvreme: Hajagoš, Bečelić, Krivokapić, Branković, Bortnik, Čordašić, Tomanović, Davidov, Grujić, Majoroš, O. Damjanović.

FK,,TSC“ 2. poluvreme: V. Damjanović, Boroš, Skopljak, Lalić, Mezei, Juhik, Milićević, Šinković, Erak, Silađi, Jovanić.

FK,,Spartak“: Jović, Đurđevski, Mišković, Tomas, Vukčević, Jočić, Medić, Antonić, Sila Martin, Nikolić, Krmar. Igrali su još: Dokić, Gajić, Stamenković, Belobrk.

Fudimage-0-02-05-8e83b833ef3bdf4259a6f9b96c164683f5686ea9c803b8a8be601e177c905d04-Vbaleri TSC-a su u prvom prijateljskom odmeravanju snaga pretrpeli poraz 2:0. Bolji od njih je bio kombinovani tim subotičkog superligaša Spartaka koji je u završnoj fazi priprema, a Topolčani su na samom početku, jer prvenstvo u Prvoj ligi Srbije počinje tek 19. avgusta, a Superliga Srbije startuje narednog vikenda kada ekipa Spartaka na svom terenu u vojvođanskom sudaru dočekuje Bačku iz Bačke Palanke.

Po rečima šefa struke domaćih Petra Kurćubića ova fudbalska provera nije ni bila u planu, ali se udovoljilo i izašlo u susret Subotičanima da odigraju generalku sa budućim prvoligašem i da novi trener Spartaka Aca Veselinović proveri i vidi na delu na koga od mlađih igrača može da računa u najelitnijem srpskom takmičenju. Trener Kurćubić je ukazao poverenje i dao šansu čak 22-ci fudbalera. Svi oni su odigrali po poluvreme. Izostali su zbog bolesti i povreda golman Jorgić, Nedić, Resanović, Marjanović i novajlija Svitić.

image-0-02-05-5426f4053971d539576eb5a57e1524ba8ba91c1f569da81731d5b4464847bee9-VU prvih 45 minuta čak sedmorica novajlija kod domaćina u startnih jedanaest. Videlo se od samog starta da su noge preteške, većina igrača po prvi put igrala je zajedno, pa je mlada i ambiciozna ekipa Spartaka već na samom početku posle 90-tak sekundi igre stigla do vođstva posle dobre i osmišljene akcije po desnoj strani. Nakon centaršuta Miloševića Nikolić je prihvatio loptu u šesnaestercu domaćih, šutirao, a golman Hajagoš odbranio je njegov udarac, na pravom mestu našao se Krmar i sa nekih 7-8m pogodio za vođstvo svog tima. Gosti su udvostručili prednost nakon individualne greške jednog od najiskusnijih kod domaćih Brankovića. Strelac je ponovo bio Krmar koji se tako sa dva postignuta gola nametnuo šefu struke subotičkih plavo-belih golubova Aci Veselinoviću koji je da napomenemo i to u svojoj igračkoj karijeri jedan period proveo igrajući u Bačkoj Topoli za tadašnji AIK.

U 2. poluvremenu trener TSC-a Kurćubić šansu je dao drugih 11 momaka, od kojih su sedmorica bili članovi našeg tima i prošle sezone kada su se takmičili u Srpskoj ligi-Vojvodina. Stekao se utisak da je sastav iz 2. poluvremena ostavio bolju i povoljniju sliku. Šteta što u drugih 45. minuta bolju i konkretniju igru fudbaleri TSC-a nisu uspeli da materijalizuju i postignu bar jedan pogodak.

U subotu 22. jula sa početkom od 17h fudbaleri TSC-a će ugostiti ekipu Bekeščabe iz Mađarske, a odmah nakon toga će uslediti put na Zlatibor na završne pripreme za start prvenstva u Prvoj ligi Srbije. Na Zlatiboru je predviđeno odigravanje još pet kontrolnih utakmica, a tri rivala su već poznata. To su: Sloboda iz Užica, Lovćen sa Cetinja i Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Autor: Goran Medar

 

2 komentara

  1. srbenda iz backe topole

    NISTA STRASNO !!… Prvi se macici u vodu bacaju… Poraz je uglavnom ( u fazi priprema bolja solucija /resenje)Dobar trener izvlaci pouke iz poraza …. Videcemo kada pocne prvenstvo jesu li pouke izvucene ??

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *