PRVENAC KOŠARKAŠA U NOVOJ SEZONI

Košarkaši Topole su u novo prvenstvo Prve srpske lige-sever ušli u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na prethodne sezone.

Znatno podmlađeni uz već proverene iskusne kapitena Topalova, Kaćanskog i Stojakovića pokušaće da ostvare što bolji rezultat na kraju sezone u novom formatu lige.

Od ove sezone liga broji 16 timova (dve grupe po 8), a nakon toga prva četvoroplasirana tima iz obe grupe boriće se u play-offu za titulu prvaka i plasman u viši rang, dok će se ekipe iz donjeg doma obe grupe u play-outu boriti za opstanak.

Ekipa Topole je na otvaranju sezone gostovala u Somboru ekipi Jokera jednom od kandidata za najviši plasman na kraju sezone i pretrpela poraz rezultatom 91:67. Trener Benčik na ovom susretu bio je lišen pomoći trojice veoma bitnih igrača u rosteru Kaćanskog, Raca i Perlića.

Na debiju na domaćem terenu pred praznim tribinama sale OŠ,,Čaki Lajoš“ (mere Vlade Srbije zbog Covid-19) Topolčani su dočekali novajliju u ligi, ekipu Podrinja iz Mačvanske Mitrovice i zabeležili prvu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu. Slavili su momci u plavo-belim dresovima pobedu rezultatom 75:59.

Odlično su naši košarkaši odigrali 1. poluvreme, naročito prvu četvrtinu gde su bili i najefikasniji i rešili je u svoju korist rezultatom 25:17. Do poluvremena zapaženi u domaćem timu Kaćanski i Perlić su do poluvremena još više podigli razliku tako da su izabranici Mikloša Benčika na veliki odmor otišli sa prednošću od 44:29.

2. poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri oba rivala, gde je bilo poprilično grešaka na obe strane, a Topolčani su znalački i iskusno priveli utakmicu kraju i tako nakon dva odigrana kola imaju polovičan uspeh po jednu pobedu i jedan poraz.

U narednom kolu košarkaši Topole gostuju u Futogu istoimenom domaćinu.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *