Proslava 70. godina KK,,Topola“

U subotu 17.12.2016. godine KK ,,Topola“ je proslavila svoj 70-ti rodjendan. Obeležen je svečano u prazničnoj atmosferi uz veoma veliki broj zvanica, među kojima su bili prisutni nekadašnji igrači i treneri koji su pronosili slavu kluba kako na našim prostorima, tako i van njih.

iva-6047Takođe bilo je i mnogo gostiju iz košarkaškog sveta, ali i drugih sportskih grana, kao i sponzora koji pomažu klub na razne načine i koji su pomogli da ova proslava protekne onako kako to i dolikuje ovom sportskom kolektivu svetle tradicije. Svečano obeležavanje 70 godina KK,,Topola“ je održano u velikoj sali OŠ,,Čaki Lajoš“. Program su otvorili pioniri KK,,Topola“ koji su odigrali prijateljsku utakmicu sa svojim vršnjacima iz beogradskog Partizana. Slavili su Beograđani, pobedili rezultatom 63:39, ali bačkotopolski klinci su iskazali svoj potencijal i talenat i dokazali da muški klub ne treba da brine za svoju budućnost. Nakon susreta svim prisutnima u sali su se obratili predsednik kluba, dugogodišnji prvotimac i kapiten Miroslav Hinić i trener seniorske ekipe Mikloš Benčik, kao i član opštinskog veća zadužen za sport i omladinu Milan Janus. Predsednik kluba Miroslav Hinić je potom dodelio posthumno plakete članovima porodice Zorana Arambašića nekadašnjeg trenera kluba i Tot Đerđ Karolja, dugogodišnjeg igrača, a kasnije u jednom periodu i predsednika kluba za njihov rad i doprinos, kao i razvoj kluba u jednom periodu njegove slavne istorije. Muzika iz filma ,,Roki“ je podigla sve prisutne u sali na noge jer su na teren izašle sve selekcije kluba i nagradila ih gromoglasnim aplauzom. Škola košarke je na postavljenom poligonu prisutnima pokazala svoje veštine koje je naučila za veoma kratko vreme od kada je počela da se bavi ovom lepom magičnom igrom pod obručima i zaradila velike simpatije prisutnih. Za kraj programa ostavljena je revijalna utakmica gde su petorke bile izmešane i sastavljene od mlađih pionira, pionira, kadeta, seniora i veterana. Nakon programa u sali celovečernje druženje je nastavljeno u hotelu ,,Biser“ na Panoniji gde su prisutni evocirali uspomene iz prošlosti uz stare fotografije koje su se vrtele na velikom ekranu.

Uz lepu i prijatnu atmosferu predsednik kluba Miroslav Hinić je uručio zahvalnice i plakete Kiškarolj Šandoru, Klopka Friđešu, Rajku Milisavljeviću, Miloradu Kaćanskom, Goranu Jeliću, Rahmanu Karahodžiću, Miloradu Brkljaču, Benda Zoltanu, Jovanu Vitkoviću i Mlađanu Šilobadu za svoj doprinos i razvoj košarkaškog kluba kroz njegovu istoriju.

Autor: Goran Medar

 

7 komentara

  1. Bilo je lepo organizovano u skladu sa mogućnostima. Ja sam dugo bio u ubeđenju da je košarka timski sport dok nisam video kako trener Topole vodi svoje dečake………i onda sam shvatio da je košarka izrazito individualni sportNa kraju saznadoh da se trener preziva Šegrt ?! Nikad od njega majstor……menjajte to i naučite decu dodavanjima.

     
    • Pozdrav za kriticara od trenera…Vidim pratite nase utakmice i moj rad,a i ocito se razumete u kosarku,pa vas pozivam da dodjete i ispravite moje greske i „lose vodjenje“ pa da mozda vise ne budemobTRECI U VOJVODINI,nego da nas unapredite.I,da,cestitke na hrabrosti da javno napisete svoje ime.Sve u svemu hvala vam na paznji i na tome sto pomno pratite moj rad i utakmice mladjih kategorija.Pozdrav

       
      • Poštovani Dejane,

        Ćao mi je ako su Vas moje reči pogodile ( pretpostavljam da je to bilo poređenje majstora i šegrta). To zaista nije trebalo i iskreno Vam se izvinjavam…

        Što se tiče hrabrosti……vremenom naučite da hrabrost i nije u većini slučajeva povezana sa pameću. Dečaci su imali zaista zapažen uspeh u prošloj sezoni kada su se takmičili u svom uzrastu. Kao što i sami znate ove godine ste ih ubacili u vatru sa dečacima godinu dana starijim ( KSV U-12 ) pa uspeh i neće baš biti na nivou prošlogodišnjeg. Nije mi namera da Vam popujem ali ukoliko Vam ukažem na nedostatak „timske igre“ ne morate to shvatati odviše lično. Rado bih Vam pomogao u radu da imam vremena…….u svakom slučaju ću Vam se svojim sugestijama javljati povremeno. Želim Vam mnogo uspeha u radu sa najmlađima……i naučite ih da se dodaju ! Uostalom navijamo za isti klub.

         
  2. Postovani „kriticaru“
    Niste me razumeli,nisam vam zamerio za kritiku niti je ona poljuljala moje samopouzdanje,glad da za pobedama i zeljom da decu koju treniram i klub(za mene najbolje na svetu)naucim i promovisem na najbolji moguci nacin.Smatram da sam mlad trener,zelim i treba da ucim svakim treningom i utakmicom,a vasi i slicni komentari dodatno su me motivisali.Ne bi ni bilo u redu da svi budu zadovoljni i da ne kritikuju.Sto se takmicenja koje igramo tice,i ove kao i prosle godine klub nije postavio ambiciju da se nesto osvoji, i stavio akcenat na rezultat,vec da deca iz utakmice u utakmicu napreduju,sto mislim da i postizemo,a i ocigledno da su u klubu zadovoljni sa Segrtom,jer nisu poslusali sugestiju da trener bude oteran kako ste prvobitno zeleli.Uostalom da ne duzim…
    VIDIMO SE I CUJEMO U MAJU NA PROSLAVI ZA KRAJ USPESNE SEZONE,BICETE POZVANI !
    Pozdrav

     
    • Poštovani Dejane,

      Drago mi je da shvatate da ste svojom pozicijom „javne ličnosti“ a to što obavljate jeste neka vrsta javne funkcije svakako izloženi pogledu i sudu javnosti (meni nije namera da sudim bilo kome). Ukoliko uspete iz svega toga da izvučete pozitivni nauk to će Vam svakako koristiti i pothranjivati vaše samopouzdanje….samo se čuvajte gordosti. Živimo u zemlji gde glupi kada se dokopaju novca misle da su nedodirljivi a opet oni koji mogu mnogo da pruže ne osećaju se vrednim zbog manjka „materijalnih bogatstava“. Ne dozvolite sebi oholost….Želim Vam svako dobro i napredak u budućnosti ( kad shvatite koliko nesebičnost donosi napredak u igri ne sumnjam da će i uspeh izostati)

      Iskreno Vaš večiti „kritičar“

       
  3. ..A Mileta Jovicica niste pozvali na jubilej ………………….???????

     
    • Kao košarkaš koji sam započeo karijeru u nekadašnjem kk Aik danas kk Topola hteo bih da pohvalim ljude iz kluba koji i pored svih poteškoća današnjeg vremena nadju snage,energije i sredstava da obeleže ovako jedan lep jubilej.
      Hteo bih još da podržim trenera Dejana koji je izložen nekim kritikama ovde..samo bih mu preporučio da se ne obazire na komentare,jer će uvek biti onih koji će imati nešto da ti prigovore..i što budeš trener u većem klubu biće više kritika..svako ima pravo na svoje mišljenje,tako da se drži svog rada i svoje filozofije i ne obaziri se na komentare..nije bitno sta ti neko kaže,već ko ti kaže..i upamti da nije merilo tvog dobrog rada dobar rezultat u mladjim kategorijama,već koliko će momaka iz tvoje selekcije moći da igra seniorsku košarku na ozbiljnom nivou i biti kvalitetne osobe.
      samo napred..

       

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *