PREKINUT POBEDNIČKI NIZ

Nakon tronedeljne pauze izazvane virusom COVID 19 košarkašice Topolčanke su nastavile takmičenje u 2 ŽLS.

U okviru 10.kola lige u derbiju naše devojke u nekompletnom sastavu dočekale su jednog od favorita prvenstva ekipu Karaburme iz Beograda i nakon šest vezanih pobeda pretrpele poraz (prvi na domaćem terenu) rezultatom 78:59.

Osetio se izostanak dve veoma bitne igračice u igri čete koju predvodi trener Dejan Šegrt. Ivana Smiljanić koja je u proseku beležila 15 poena i imala 8 skokova po meču rastala se sa klubom i otišla u Australiju da živi u potrazi za boljom budućnosti.Rukovodstvo kluba i saigračice su se na najlepši mogući način oprostile od Ivane,zahvalili se na četiri godine provedene u našem timu i poželeli joj dalju sreću u životu. Za nju je već spremna zamena u vidu nekadašnje prvoligaške igračice Grahovac koja stiče pravo nastupa igranja od naredne utakmice. Takođe,mnogo se osetio i izostanak mlađane Sofije Repček koja se oporavila od virusa i nadamo se biti spremna za finiš prvog dela sezone.
Ekipa Karaburme je doputovala u Bačku Topolu po prvi put u najjačem mogućem sastavu sa nekoliko bivših prvoligaških igračica i internacionalki.

Od samog starta Beograđanke su nametnule visok ritam igre.Prvu deonicu su rešile u svoju korist 23:11.Do finiša poluvremena ravnopravna igra,a onda je Topolčanka na krilima Slađane Radulović uspela da do odmora smanji prednost gošći na podnošljivih -6 (36:42).
Početak 2.poluvremena protekao je u haotičnoj igri oba rivala.Prva se iz ovakve igre prenula ekipa Karaburme i uspela da se odlepi i pri tome nagovesti trijumf. Žuto – crne skoro 5 min. nisu uspele da probace loptu kroz obruč.Na kraju trećeg kvartala bilo je 62:45 za Karaburmu.U poslednjih 10 min. Beograđanke su sigurnom igrom sačuvale stečenu prednost i na kraju zabeležile veoma bitnu i zasluženu pobedu.

Sudijski par Orešković (Kačarevo) – Tabašević (Kovin) za svaku pohvalu. Odsudili su derbi bez greške i pokazali nekim svojim starijim kolegama kako se sudi.

Posle ovog susreta baš se zakomplikovalo u vrhu tabele. Čak pet timova su na dva poraza,iako ima i dosta odloženih utakmica.Topolčanku sada čeka težak period i posao.Ritam odigravanja utakmica sreda – subota,da bi se prvi deo prvenstva završio do 26. decembra.Prva je već na rasporedu u subotu 12.12.2020 god. kada gostuju u Smederevskoj Palanci ekipi Sistem 2000.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *