Porodica Tadić presrećna zbog Dušana: Ponosni smo što je usrećio Srbiju

Otac Petar, za “Novosti”: Srce mi je puno, navijali smo svi kao jedan. Odmah sam videla da je “zagrizao” – kaže sestra Jelena.

Dušan Tadić Foto: M. Vukadinović
Dušan Tadić Foto: M. Vukadinović

BRILjANTNA igra Dušana Tadića u meču protiv Austrije (3:2) obradovala je celu srpsku naciju, a najviše njegovu porodicu i prijatelje u rodnoj Bačkoj Topoli, varošici na samom severu Bačke.

U lokalnom FK AIK Dušan je još kao dečak napravio svoje prve fudbalske korake, a vrlo brzo, sa 14 godina, otišao u novosadsku Vojvodinu. Sjajne partije u dresu “Voše” otvorile su mu vrata holandskih Groningena, pa Tventea, a od 2014. blista u dresu Sautemptona.

Iako je iza njega, ali i pred njim, sjajna fudbalska karijera, Bačkotopolčani ga pamte kao dečaka koji se ne odvaja od lopte.

– To mu je bila prva igračka, tata mu je kupio, a čim je prohodao počeli smo da se dodajemo, i to u stanu na trećem spratu. Sad vidimo koliko su nam komšije bile tolerantne – kroz šalu se seća starija sestra Jelena. – Čim je počela utakmica znala sam da će biti dobro. Poznajem njegovu narav i kada sam videla kako je “zagrizao”, znala sam da će pokazati sjajnu igru.

Dok je sestra sa porodicom meč gledala kraj malog ekrana, roditelji Petar i Marija sina i “orlove” bodrili su sa tribina, s kojih nije prestajalo da odjekuje njegovo ime. Njegovi najverniji i najvatreniji načijači – otac i majka, ne preskaču nijednu njegovu utakmicu.

– Pratimo sve mečeve čiji god dres da nosi i navikao sam da mu navijači skandiraju u Engleskoj i Holandiji, a sada sam to doživeo i u Srbiji. Srce mi je puno zbog toga – kaže pun utisaka otac Petar. – Navijali smo svi kao jedan, atmosfera je bila sjajna. Malo je reći da sam ponosan na sina i na sve što je pokazao u meču sa Austrijom. Presrećan sam što su njegove asistencije i gol usrećili celu naciju.

Za razliku od bivšeg selektora reprezentacije Radovana Ćurčića, porodica je uvek verovala u Dušana i pružala mu nesebičnu podršku.

– Po tome kako se trudio i radio uvek sam i verovao znao da će uspeti – ističe otac, od koga je Dule i nasledio ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, ali i talenat. – To što se ranije desilo sa reprezentacijom je prošlost, šta je bilo – bilo je, ne vredi se osvrtati, niti želim da kažem ijednu ružnu reč. “Orlovi” su sada pokazali sjajnu igru i nadam se da će u tom ritmu i nastaviti ka Rusiji.

Posle sjajnog, ali i napornog meča, Dušan je sa saigračima ostao u Beogradu, a danas će se videti sa porodicom.

– Šta da mu kažem, nego – bravo, majstore! Posle onoga što je pokazao, sve reči su suvišne – kratko će ponosni otac.

BLISTAV UČINAK
DUŠAN Tadić gazi i ne staje. Napadač Srbije je u četiri poslednja meča Srbije i u poslednjih deset golova “orlova” učestvovao sa šest asistencija i četiri pogotka. Ovim redom:
Srbija – Izrael (3:1) – GOL, ASISTENCIJA
Srbija – R. Irska (2:2) – ASISTENCIJA, GOL
Moldavija – Srbija (0:3) – DVE ASISTENCIJE, GOL
Srbija – Austrija (3:2) – DVE ASISTENCIJE, GOL

 

Autor:  Jelena Lemajić

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *