Poraz i pobeda košarkašica Topolčanke

U utakmici 9. kola Topolčanka je gostovala u Beogradu i pored dobre igre Topolčanka je pretrpela poraz od ekipe Girl Basketa sa 72:60.

kktopolcanka2016Mlade igračice Topolčanke su dobro počele utakmicu, brzim kontrama rešavale su agresivnu odbranu domaćina, na poluvreme su otišle sa solidnom razlikom od 18 poena. U drugom poluvremenu domaća ekipa je našla način da zaustavi kontranapad Topolčanke i kada su glavne igračice Topolčanke Zorić Jelena i Mirosavljev Jovana teren napustile zbog 5. ličnih grešaka poraz za dečiji vrtić iz Bačke Topole je bio neminovan. Igra Topolčanke zaslužila je pohvale i priznanje od publike koja je aplauzom nagradila devojke za borbenost i prikazanu dobru igru.

U zaostaloj utakmici 8. kola Topolčanka je na domaćem terenu dočekala ekipu Bežanije iz Beograda i ako su gošće zbog iskustva i mnogo fizički jače od domaćina važile za blagog faforita mlade igračice Topolčanke ušle su u utakmicu odlučne da pokušaju da reše utakmicu u svoju korist. Bežanija se nije snašla na agresivnu odbranu Topolčanke u napadu. Topolčanka je iskoristila svoju igru preko kontra napada i lako poentirala i tako deklasirala beogradski tim sa 80:33. Cela ekipa zasužuje pohvalu i prema rečima trenera možda je ovo bila i najbolja igra Topolčanke u prvom delu prvenstva. Posebno je bila dobra mlada Sonja Zorić koja je na ovoj utakmici ostvarila i svoj rekord od 27 postignutih poena, još su se istakle i Anja Cerovina koja je prebrodila malu krizu u igri kao i Juliana Došlo koja je pokazala da se u budućnosti može na nju računati.

U nedelju nastavljaju se utakmice drugog dela i Topolčanku očekuje izuzetno teško gostovanje u Staroj Pazovi.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *