PORAZ BEZ POSLEDICA

Završen je regulirani deo prvenstva u 1SLS. Košarkaši Topole su u poslednjem kolu pretrpeli ubedljiv poraz na gostovanju u Rumi protiv ekipe Slovena rezultatom 77:48.

naslovna

Bila je ovo utakmica koja nije imala nikakav rezultatski značaj, jer su Topolčani još pre dva kola obezbedili plasman u play – off, dok će Rumljani u play – out gde će pokušati da obezbede opstanak u ovom rangu takmičenja. Zato je trener plavo – belih Mikloš Benčik put Rume poveo juniorsko – kadetski sastav, bez onih najboljih i iskusnijih što je iskusni domaći tim u potpunosti iskoristio da zabeleži ubedljivu pobedu.

Sloven je većinu svojih koševa postigao iz reketa gde golobradi dečaci Topole nisu mogli da pariraju fizički jačim i starijim centrima domaćina. Bez obzira na visok poraz trener Benčik je mogao da vidi do kojeg nivoa su stigli naši mladi igrači i da li u bliskoj budućnosti mogu da nose dres kluba svetle tradicije u seniorskoj konkurenciji.

Play – off startuje narednog vikenda. Topolčani otvaraju doigravanje za prvaka prvi. U petak 25.02.2022.godine sa početkom od 19 h plavo – beli dočekuju ekipu Železničara iz Inđije koja je zauzela 2.mesto u drugoj grupi. Pored Železničara košarkaši Topole u play – offu će odmeriti snage još sa ekipama Vrbasa, Srbobrana i Stare Pazove.

Poziv svim ljubiteljima košarke da tokom takmičenja dođu u što većem broju na utakmice našeg tima i podrže ih, pruže podršku za što bolji rezultat i plasman. Glavni favorit za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang, 2 MLS je svakako Joker iz Sombora koji je jedini poraz u dosadašnjem toku prvenstva doživeo od naših momaka.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *