POBEDA ZA MIRAN ZIMSKI SAN

Košarkaši Topole su u poslednjem kolu prvog dela prvenstva dočekali i savladali moramo reći nekompletan tim Slovena iz Rume rezultatom 84:63. Gosti su na ovaj meč doputovali sa svega sedmoricom igrača što je domaćin iskoristio da u jednom laganom ritmu zabeleži rutinsku pobedu i na pauzu ode u lepom raspoloženju. Samo na startu utakmice ekipa iz Srema je povela sa 2:0 a ostatak meča pripao je momcima u plavo-belim dresovima i pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Četu trenera Benčika prvo poluvreme su odlično predvodili Prlja i Sekereš koji su bili i najzaslužniji za vođstvo posle 20 minuta igre od 43:32.

Početak 2. poluvremena obeležila je još bolja igra Topolčana naročito u fazi odbrane, pa je već sredinom 3. perioda igre Topola stekla prednost od preko 20 poena. U poslednjih 10 minuta šansu su dobili mlađi igrači, a u finišu i dvojica najmlađih Vukašin Arsenić i Uroš Janjić koji su pokazali da je pred njima svetla košarkaška budućnost a Arsenić se i na ovom meču upisao u listu strelaca.

U pobedi domaćih najzapaženiji su bili Ognjen Prlja sa 18 poena, Lajoš Sekereš sa 16 i Radoš Vukolić sa 15 ubačenih poena, dok je u ekipi Slovena jedini vredan pomena bio centar Matić koji je ubacio 30 poena i bio najefikasniji igrač utakmice.

Košarkaši Topole nakon prvog dela sezone zabeležili su 6 pobeda i 7 poraza i nalaze se u sredini prvenstvene tabele. Nastavak prvenstva sledi 26.01.2019. kada Topola na svom terenu dočekuje jednog od pretedenata za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang ekipu Mladost Veternik.

Uprava i igrači KK,,Topola“ se zahvaljuje na podršci tokom prvog dela sezone i svim svojim navijačima i građanima opštine Bačke Topole želi sretne božićne i novogodišnje praznike.

 

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. Ovo je zaista smesan tekst. Sramota da nasa deca nisu vise igrala na kraju utakmice. Ovi rekreativci sto su dosli iz Rume su smesni i sramota je hvaliti se pobedom protiv 7 velicanstvenih. Na 25 razlike nasa deca ne igraju ni 3 min,pa postavljam pitanje kada ce igrati?!!! Zasto gospodine Medar to ne napisete nego se zahvaljujete publici koje nema u sali I OPET lazete ljude koji ne dolaze da gledaju utakmice.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *