POBEDA NAKON DEVET VEZANIH PORAZA

Košarkaši Topole nakon pobede na otvaranju sezone zabeležili su pobedu i na zatvaranju prvog dela sezone, a između ova dva trijumfa vezali čak 9 poraza od kojih su protiv Mladost Veternika i Jedinstva bili neplanirani, a protiv Železničara iz Inđije im je i sreća okrenula leđa kada su celu utakmicu vodili, a na kraju u poslednjoj sekundi primili trojku i izgubili već dobijen meč.

Imao je trener Benčik mnogo kadrovskih problema tokom ove polusezone. Nikako nije mogao u nijednoj utakmici da računa na najbolji tim, mnogobrojne povrede i privatni problemi nekih prvotimaca su uticali na to da plavo – beli na svom kontu zabeleže i neku pobedu više. Jedino je kapiten Topalov odigrao svih 11 utakmica za tim, a Ognjen Prlja utakmicu manje, ostali znatno manje.

Što se tiče utakmice poslednjeg kola prvog dela prvenstva protiv ekipe Stare Pazove definitivno je bila najuzbudljivija. Slavila je Topola sa 99:92, ali tek nakon dodatnih 5 min igre. Napokon je trener Benčik na raspolaganju imao kompletan tim, ako se izuzme odsustvo Gagića i već duže povređenog Simovića. Ušli su Topolčani hrabro i odvažno u susret i prvu četvrtinu odigrali na visokom nivou rešivši je u svoju korist 28:16. Do poluvremena ravnopravna igra u drugih 10 min a na poluvreme Topola odlazi sa prednošću od 47:38.

Početak 2. poluvremena pripada mladoj i poletnoj ekipi Stare Pazove koja se u lepom svetlu predstavila bačkotopolskom auditorijjumu. Sredinom 3. četvrtine gosti su uspeli da izjednače rezultat na 55:55, ali je potom usledila ekspresna serija domaćeg tima od 11:0, a pred posljednjih 10 min igre rezultat na semaforu glasio je 70:63.U završnici utakmice kao da je ponestalo daha domaćinu, pa su uporni Pazovčani u poslednjem minutu susreta, tačnije 40 sek pre kraja stigli do drugog izjednačenja na ovom susretu 83:83. Do kraja regularnog dela meča oba tima su propustila po jednu priliku da trijumfuju,pa se ušlo u dodatnih 5 minuta.

U produžetku nošeni podrškom sa tribina košarkaši Topole su prelomili meč u svoju korist sa dve vezane trojke Nikole Đurđevića koji se na ovom susretu vratio u klub gde je napravio prve košarkaške korake posle nekoliko godina i tako izrastao u junaka pobede,mada i ostali igrači zaslužuju pohvale za uložen trud i borbu do samog kraja. Košarkaši Topole prvi deo sezone završavaju na pretposlednjem mestu prvenstvene tabele sa 2 zabeležene pobede i 9 poraza i u drugom delu prvenstva ih očekuje grčevita borba za opstanak.

Autor: Goran Medar

 

9 komentara

  1. Sve cestitke na pobedi,ali ruku na srce ovaj rezultat je sramota za nas klub. Kaze novinar u tekstu napokon je trener imao kompletan tim na raspolaganju,ali izostaju. . .znaci nije imao kompletan tim,kada nesto pisete morate znatida se izrazite. Ovo je pobeda koja samo daje nadu da ce se izbeci ono sto sam odavno govorio,a to je totalno posrtanje kluba sa ovim rukovodstvom. Da nije bilo naseg Nikole Djurdjevica koji je svojim povratkom resio ovu utakmicu ostali bi na jednoj pobedi. Za Nikolu sve pohvale,vidise da je fizicki izuzetno pripremljen i da je u treningu,samim tim se vidi koliko ostatak ekipe nije u potrebnoj fizickoj kondiciji. Opet ponavljam da je NEOPHODAN dobar kondicioni trener (npr. Tesic Radovan) koji ce ekipu da pripremi da mogu citav mec da odigraju u visokom ritmu.

     
  2. Nebojsa Kacanski

    Mogli bi prvo da poradite na pravopisu, pa onda da komentarisete neciji tekst!!!

     
    • I ja se slazem da ekipa nije spremna fizicki (ako izuzmemo Nikolu koji ocigledno je za visi rang) . Ali mislim da su to sve dobri momci pre svega i neki ne stizu a neki jednostavno vise ne mogu da se vrate u fizicku formu… Sto se tice same utakmice da nije bilo gore navedenog Nikole Djurdjevica bilo bi minimum 15 razlike za St Pazovu.. al bitno je da se i dalje borimo za opstanak mi sa tribine a vi na terenu!

       
  3. Opet palamudiš, raspitaj se malo sa kakvim problemima se ,,posrnulo“ rukovodstvo kluba susreće, bavi i čije sve dugove vraća. Kad saznaš onda ih komentariši.
    Zašto Radovan Tešić? Toliko mladih i obrazovanih trenera ima, da im jedan metozalem (uz dužno poštovanje prema godinama) sa zastarelim metodama nije potreban.

     
  4. Uz duzno postovanje „obrazovanom“ Nebojsi se izvinjavam za greske. Ja ovde uopste ne palamudim kako se gore izrazila doticna,nego iznosim cinjenice koje su kod nas u opstini lako dostupne svima. Koliko klub dobija para,a gde se te pare trose i na sta? Zasto Radovan Tesic? To pitanje moze da postavi samo neko ko se uopste ne razume u metodu rada i rezultate koji stoje iza tog gospodina. To je covek koji je posten,predan i vredan i sigurno bi ovim mladim momcima puno znacio.

     
  5. Opet ti kažem proveri čiji se dugovi vraćaju od para koje klub dobija i sa čim se sve rukovodstvo istog sreće. Onda prozivaš. A što se mene tiče, ne brini, dotična jako dobro zna lik i delo pomenutog gospodina. Nekad je radio sa ekipom i prilično pijan dolazi na utakmice. Tako da nećemo o njemu. O poštenju? Nemoj molim te, Topola je jako mali grad i svi se poznajemo. Ili ako baš insistiraš na toj temi, pitaj svog mentora da ti priča na tu temu.

     
  6. Nebojsa Kacanski

    Znaci vi ste iz opstine. Dobro, otkrivate identitet polako. 😁

     
  7. Postovana Jovana,ja tog gospodina poznajem decenijama i znam koliki je profesionalac u poslu,sto se tice atletike i fizicke pripreme sportista. Toliki rezultati godinama unazad najbolje govore o tome. Samo sam dao sugestiju za nesto sto je ocigledno (da ekipa nije fizicki spremna) u nadi da ce se to promeniti i samim tim krenuti napred. Ne znam zasto toliko negativnosti u vasim komentarima izazvanim istinom koju ja ovde pisem. Nema potrebe da vredjate coveka koji je toliko toga uradio. Ja sve sto ovde pisem je ISTINA koja se vrlo lako moze proveriti.

     
  8. Vidi opštinar, ne vređam nikog samo iznosim činjenice koje su ljudi svojevremeno imalu prileike da vide u Čakiju. Dakle nisam rekla kazala kao ti. Gospodin je možda pre 10 god bio za rad sa ekipom (morate da prihvatite činjenicu da vreme gazi sve), sad prosto nije. Trebaju mlađi ljudi. A propo istine, daj dokaze, čekam ih još od prošle sezone pa ništa. Izađi sa istinom i činjenicama, pa da razgovaramo. Ovako osuđivanje ljudi, etiketiranje i palamuđenje nema smisla. Nisam negativna, čak naprotiv. Dakle dokazi i dokazi ništa bez njih.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *