OČEKIVAN PORAZ KOŠARKAŠA

Posle nesrećnog poraza u prošlom kolu protiv jednog od favorita za najviši plasman kulskog Hajduka, košarkaši Topole su ovog vikenda gostovali još jednom favoritu,po procenama košarkaških stručnjaka najvećem, ekipi Jokera u Somboru i pretrpeli poraz rezultatom 102:69.

Somborci zaista deluju u ovom rangu takmičenja kao kaznena ekspedicija i u prva tri kola su zabeležili tri ubedljive pobede u proseku sa 40 razlike
Trener Benčik na ovom susretu nije mogao da računa na sve raspoložive snage,pa su se u protokolu za ovu utakmicu našla i 4 kadeta.
Topolčani su u 1.poluvremenu pružili dostojan otpor favorizovanom domaćinu, čak u prvoj četvrtini i vodili sa 20:12, ali je Joker uspeo da se stabilizuje i na poluvreme ode sa prednošću od 49:34.

Duža klupa i veći broj kvalitetnijih igrača koji iza sebe imaju ogromno prvoligaško, neki od njih i međunarodno iskustvo u 2.poluvremenu su iz minuta u minut povećavali razliku koja je na kraju iznosila +33. Trener Benčik je iskoristio priliku na ovom susretu da ukaže šansu i četvorici najmlađih za koje je ovo bilo pravo vatreno krštenje.

Ono što sigurno najviše zabrinjava trenera Benčika je povreda možda i najboljeg igrača Topole Igora Arnauta koji je izvrnuo zglob na utakmici.Ukoliko se bude radilo o ozbiljnijoj povredi biće to veliki hendikep za naš klub u nastavku prvenstva.

Košarkaši Topole u narednom kolu na svom terenu dočekuju ekipu Nove Pazove koja je kao i Topola u prethodna kola zabeležila jednu pobedu i dva poraza.Susret je na programu u subotu 23.10.2021.godine,a početak je zakazan za 19 h.

Veoma bitna utakmica za naše plavo – bele i poziv publici da im pruži bezrezervnu podršku kao na prošloj utakmici i da se zabeleži pobeda,jer ih potom očekuju dva uzastopna gostovanja.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *