NA KRILIMA ĐURANA I KAĆANSKOG TOPOLČANI PRELETELI KULSKU TVRĐAVU

Sreća prati hrabre. Topolčani su imali još jednom priliku da prisustvuju neverovatnoj utakmici na koju su ih izgleda navikli njihovi ljubimci tokom ove sezone. U jednoj od najvažnijih utakmica ove sezone, u 22. kolu Prve srpske lige-sever Topola je savladala u komšijskom duelu Hajduk iz Kule sa 94:91 tek nakon produžetka.
IVA_5347

U regularnom toku bilo je 83:83. Trener Benčik ni na ovom susretu nije mogao da računa na veoma bitne dve karike svoga tima Hinića i Vukolića koji su izostali zbog povrede. Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri rivala i rezultatskoj klackalici na semaforu. Tako je bilo do finiša ove deonice igre, a onda su Topolčani ipak uspeli da prvih 10 minuta igre reše u svoju korist 23:18. Treba napomenuti odlične role kapitena Topalova i plejmejkera Vujkovića u ovom delu susreta. Košarkaši Topole u nastavku utakmice veoma brzo stiču i dvocifrenu prednost koja nije prelazila 11 razlike i u tom ritmu završavaju 1. poluvreme. Na poluvremenu 45:37 za domaći tim. Na početku 2. poluvremena neshvatljiv pad u igri izabranika Mikloša Benčika, jedna od najslabijih odigranih četvrtina u toku ove sezone. Iskusna ekipa iz Kule predvođena Bajićem i kapitenom Škrbićem preokreće tok utakmice u svoju korist i 3. četvrtinu rešava u svoju korist rezultatom 31:14. Na semaforu pred odlučujućih 10 minuta zabrinjavajućih 59:68. Jedina svetla tačka u ovom periodu igre kod domaćih bio je Nikola Đuran koji je ubacio 10 poena od ukupno 14 svog tima. Početak poslednjeg kvartala u potpunosti je pripao Topolčanima. Pored Đurana razigrao se Kaćanski koji je bio neuhvatljiv za protivničke igrače, kao i Stojaković sa nekoliko veoma bitnih ofanzivnih skokova i poenima iz drugog pokušaja i za nepuna 2 minuta Topola je anulirala prednost Kuljana. Topola je uspela i da povede sredinom ovog dela meča 77:70, ali je Hajduk pogocima Bajića i Škrbića van linije 6,75 uspeo da se vrati u meč. Kod rezultata 83:81 za domaći tim na 20 sekundi do kraja fauliran je Rnić mladi igrač Hajduka koji i pored neiskustva realiizuje oba slobodna bacanja. Prlja je u poslednjem napadu Topolčana pokušao trojkom da obezbedi trijumf svom timu, ali je bio bezuspešan, pa se otišlo u produžetak. U produžetku Topolčani su odmah na startu stvorili prednost i nijednog trenutka nisu je ispuštali do samog kraja. Sigurni su bili sa linije slobodnih bacanja, pre svega Kaćanski i kapiten Topalov. U domaćem timu svi koji su kročili na parket zaslužuju pohvale za ovaj trijumf i odnos prema dresu koji nose, ali ipak bi trebalo izdvojiti Nikolu Đurana koji je postigao 26 poena i u momentima kada je bilo najteže ekipi koliko-toliko držao svoj tim u igri, kao i večeras odličnog Nebojšu Kaćanskog koji je postigao 25 poena i tako dokazao da kada je skoncentrisan samo na utakmicu od velike pomoći i koristi svom timu U ekipi Hajduka po efikasnosti izdvojili su se Bajić sa 25 i Škrbić sa 20 poena.

U narednom kolu košarkaši Topole gostuju lideru prvenstva, ekipi Vrbasa koji će po svemu sudeći od naredne sezone zaigrati u 2. ligi Sbije.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *