MLAĐI PIONIRI KK,,TOPOLA“ DRUGI U VOJVODINI

Minulog vikenda Bačka Topola je bila domaćin finalnog turnira prvenstva Vojvodine za mlađe pionire U-12 u košarci.

17888161_1306425706145566_986420318_nJoš jednom je naš grad pokazao da zna da organizuje velika takmičenja i manifestacije na najvišem mogućem nivou, a KK,,Topola“ je od strane KSV dobila najvišu ocenu za organizaciju i uložen trud ljudi iz kluba. Turnir je privukao veliku pažnju, pa je sala OŠ,,Čaki Lajoš“ bila poprilično ispunjena tokom oba dana. Pravo na završni turnir izborile su ekipe: OKK,,Spartak“ iz Subotice, KK,,Petrovgrad“ iz Zrenjanina, OKK,,Vrbas“ i domaćin turnira KK,,Topola“. U subotu u prvom polufinalnom susretu Spartak prošlogodišnji šampion u ovom uzrastu i najbolji tim u regularnom delu sezone namučio se u duelu sa Vrbašanima da zabeleži pobedu. Ipak su mali Subotičani na kraju slavili sa 61:53 i tako se plasirali u finale. U drugom polufinalu bilo je manje neizvesnosti. Od prve sekunde dečaci iz KK,,Topola“ su angažovanom i požrtvovanom igrom nošeni podrškom sa tribina zagospodarili terenom i sticali prednost koja je u jednom trenutku iznosila i +16. Pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, a sve što su klinci iz Zrenjanina uspeli je da izvuku dostojanstven poraz od 40:34. Bila je ovo treća pobeda dečaka koje uspešno predvodi mladi i ambiciozni trener Dejan Šegrt u dosadašnja četiri odigrana susreta ova dva rivala.

17841597_1306426306145506_700139291_nPre finalnog susreta u nedelju Subotičani su bili favoriti, pre svega fizički su bili jači, a i veći roster je imao trener Spartaka Jovo Sirovina. Međutim, naši dečaci su tokom celog susreta bili dostojan rival protivniku i namučili branioca titule. Na kraju ipak slavlje ekipe Spartaka, pobeda 42:33. Ne može se klincima Topole zameriti ništa. Želeli su pobedu, borili se, igrali angažovano, iscrpeli i poslednji atom snage, ali ni sve to nije bilo dovoljno da se napravi iznanađenje i savlada favorizovani protivnik kojeg je do trijumfa predvodio triling Kojić-Šimoković-Popović koji je počeo da igra košarku u našem klubu, a sada već drugu godinu je član OKK,,Spartak“. Igrači obe ekipe su ispraćeni aplauzom mnogobrojne publike nakon što je sirena označila kraj susreta. Na kraju kada se podvuče crta posle dva uzbudljiva dana u našem gradu, Spartak je odbranio titulu prvaka Vojvodine osvojenu prošle godine u Novom Sadu u kokurenciji mlađih pionira U-12 dok su se Topolčani popeli stepenik više. Prošle godine osvojeno je 3. mesto, a ove godine došli su do finala i tu stali. Ipak ogroman uspeh najmlađe takmičarske selekcije KK,,Topola“ i sve pohvale deci i njihovom treneru Dejanu Šegrtu, kao i njegovim pomoćnicima, inače prvotimcima Adisu Turbiću i Nebojši Kaćanskom koji su takođe dali nemerljiv doprinos značajnom uspehu.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. Sve pohvale za prvu petorku, jer realno 5-6 dečaka nose celu igru . Uspeh je veliki kada se napomene da su igrali sa dečacima koji su bili godinu dana stariji. Nažalost ta starija generacija je u klubu „otpisana“ i na nju se ne računa ( samo bez pravdanja – kroz panon ligu i letnju ligu – svi znamo koliko je tu utakmica bilo), sve nade se polažu u 2005-tu generaciju. Bez obzira na sve svaka čast igračima i trenerima !!!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *