Mladi fudbaleri TSC iz Bačke Topole nižu uspehe

BAČKA TOPOLA – Mlade selekcije Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole ove sezone beleže odlične rezultate u Vojvodini, u čijim su ligama ubedljivo prvi i u kadetskoj i u pionirskoj konkurenciji, saopštila je uprava kluba, najavljujući dalja ulaganja u mlađe kategorije i u školu fudbala.

Foto: subotica.com
Foto: subotica.com

Kadetska ekipa (godište 2000. i 2001.)  FK „TSC“ Bačka Topola takmiči se u kadetskoj ligi Vojvodine, grupa Bačka, a od početka prvenstva, u svih osam kola zabeležila je pobede. Kadeti TSC sada imaju 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu subotičkog Spartaka.

“Cilj naše ekipe je da se plasiramo u kadetsku ligu Srbije sa igračima koji su većinom prošli školu fudbala našeg kluba i koji igraju zajedno već nekoliko godina”, izjavio je trener kadeta TSC Goran Laličić, koji je ocenio I da je višegodišnji zajednički rad mladih igrača doveo do odličnog rezultata.

Ovu ekipu su, kako je naveo Laličić, pre godinu dana pojačali i pojedini igrači pridošli iz drugih sredina i koji su se sada odlično uklopili u ekipu.

Što se tiče nešto mlađe kategorije fudbalera TSC iz Bačke Topole, pionirski tim (2002. i 2003. godište) ovog kluba takmiči se u pionirskoj ligi Vojvodine, grupa Bačka, i do sada je u osam utakmica pretrpeo samo jedan poraz. Zauzima prvo mesto na tabeli.

Foto: subotica.com
Foto: subotica.com

Cilj pionira TSC je da se plasira u pionirsku ligu Srbije, a pre svega u plej of u prolećnom delu prvenstva, rekao je trener ove ekipe Tibor Nađpal, napominjući da i u ovoj ekipi veći broj igrača dugo zajedno trenira i igra, a potiču uglavnom iz klupske škole fudbala, ali i iz drugih mesta.

Ova generacija mladih fudbalera je najuspešnija do sada ponikla iz TSC. Oni su prošle godine pobedili Crvenu zvezdu u Beogradu, a ovog leta su osvojili i „TSC CUP“, međunarodni turnir u kome su se takmičili sa beogradskim Partizanom, novosadskom Vojvodinom, beogradskim Radom, Ferencvarošem iz Budimpešte i Puškaš akademijom iz Felčuta.

U klubu TSC Bačka Topola, čiji je glavni sponzor telekomunikacioni operater SAT-TRAKT, ističu da nameravaju da nastave da pružaju punu podršku mlađim kategorijama, kao i školi fudbala, a trudiće se da u narednim godinama poboljšaju i infrastrukturu i pretvore stadion u Bačkoj Topoli u mesto koje će stvarati odlične fudbalere.

“Topolski Sportski Club” (TSC)

Prvi fudbalski klub u Bačkoj Topoli formiran je 1912. godine a zvanično postoji od 1913. godine pod imenom „Topolski Sportski Club“ (TSC). Klub je gradski, a generalni sponzor kluba je kompanija „SAT-TRAKT” DOO iz Bačke Topole. Predsednik kluba je gospodin Janoš Žemberi, a sportski direktor je gospodin Sabolč Palađi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *