Lovćenac: FK ,,Njegoš“ slavio 70. rodjenda

FK,,Njegoš“-FK,,Crvena Zvezda (Beograd) 0:4
Stadion FK Njegoša u Lovćencu.
Gledalaca: 700. Sudija: Novak Simović (Lovćenac). Strelci: Hugo Vieira u 14, 21, 39 minutu i Plavšić u 28. minutu.
Njegoš: Plavljanić, Perović, Brezovac, Radovanović, Bracanović, Kotaraš, Pavićević, Kočić, Mrvaljević, Milunović, Miljenović. Igrali su još: Nikolić, Ljubisavljević, Marić, Pejović, Laličić, Ćeranović.
Crvena Zvezda: Kahriman, Cvetković, Fibel, Rendulić, Milošević, An. Luković, Račić, Babunski, Plavšić, Srnić, Vieira. Igrali su još: Supić, Nikolić, L. Ilić, Adžić, S. Ilić, Orlandić.

70-ti rođendan FK,,Njegoš“ uveličao je nekadašnji evropski i svetski šamion i aktuelni osvajač titule našeg prvenstva Crvena Zvezda iz Beograda. Delegacija Crvene Zvezde dočekana je u opštini Mali Iđoš. Predsednik opštine Marko Lazić zahvalio se Zvezdi što je prihvatila poziv i uveličala proslavu. Delegaciju našeg najtrofejnijeg kluba činili su Zvezdan Terzić, Dragan Džajić, Svetozar Mijailović, Miodrag Grof Božović, Blažo Raosavljević i Stefan Pantović. Predstavnici oba kluba razmenili su prikladne poklone i poželeli mnogo uspeha i napretka srpskom fudbalu. Na terenu nije bilo mnogo neizvesnosti. Pobednik ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje. Najistaknutiji pojedinac susreta bio je vođa navale beogradskih crveno-belih portugalac Hugo Vieira. On je načeo domaćina u 14. minutu i to nakon greške štopera domaćih koji je poklonio loptu Zvezdinom napadaču, a Hugo takvom poklonu nije pogledao u zube-1:0. Svoj drugi gol Vieira je postigao u 21. minutu. Bio je snalažljiv, dokopao se lopte nakon gužve i uspeo da prebaci istrčalog Plavljanića. Strelac trećeg gola bio je Srđan Plavšić a Hugo je još jednom imao zapaženu ulogu. Nakon njegovog šuta koji je Plavljanić odbranio, lopta se odbila u polje, a na nju je natrčao Plavšić i zatresao mrežu. Konačan rezultat prvog dela igre postavio je Vieira svojim trećim golom u 39 minutu. Podmlađeni sastav Crvene Zvezde u 2. poluvremenu nije uspeo da stvori ni jednu pravu priliku. Najbliži golu bio je Uroš Račić nakon dobrog šuta ali nedovoljno dobrog da bi se savladao čuvar mreže domaćina. Njegoš je u samoj završnici utakmice imao priliku da postigne počasni gol. Tomas Fibel je skrivio jedanaesterac, a Vukadin Milunović bio neprecizan sa bele tačke. Ostalo je Njegoš-Crvena Zvezda 0:4.

Autor: Goran Medar

« од 2 »
 

Jedan komentar

  1. Skidam kapu pred Terzićem, svaka mu čast za ovo!
    Nemam reči, stvarno su našu opštinu, naš lovćenac ispoštovali svaka im čast još jednom.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *