Košarkaši odigrali najbolje poluvreme u polusezoni ali nedovoljno za pobedu

Košarkaši Topole su odigrali jedno od najboljih poluvremena u ovoj polusezoni, ali im to nije bilo dovoljno da prekinu neprijatan niz od tri poraza. Poraženi su na gostovanju u Novim Banovcima protiv domaćeg Omladinca sa 74:63.

U prvih 20 minuta igre odlično izdanje izabranika Mikloša Benčika rezultiralo je vođstvom Topole od 40:35. Čvrsta igra u odbrani, lepršava i efikasna u napadu dala je rezultat. U 2. poluvremenu sudijski par Štetin-Vukašinac iz Pančeva dozvolio je domaćinu pregrubu igru u odbrani, maltane tuču, a taj poklon igrači domaćih su oberučke prihvatili. Prilikom jednog takvog duela povređen je jedan od najbitnijih igrača trenera Benčika Ognjen Prlja koji je morao da napusti teren i nije se više vraćao do kraja. Taj detalj je možda bio i ključni za dalji tok susreta. Na kraju 3. perioda igre rezultat je bio izjednačen 53:53. Topolčani su do samog kraja bili u prilici da zabeleže važnu pobedu, međutim stvari u svoje ruke u finišu su uzeli prvotimci superligaša Dunava iz Starih Banovaca Žigon i Kovačević koji nastupaju za Omladinac na dvojnu registraciju. Njih dvojica su ubacili po 20 poena za svoj tim i bili najzaslužniji za pobedu Omladinca, dok je u redovima bačkotopolskih plavo-belih najzapaženiji bio Radoš Vukolić sa 18 ubačenih poena.

Narednog vikenda na programu je poslednje kolo prvog dela prvenstva. Košarkaši Topole na svom terenu u nedelju 23.12.2018. sa početkom od 17h dočekuju ekipu Slovena iz Rume.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *